Штати мають підтримувати Україну до її членства в Євросоюзі та НАТО - сенатор Кардін

Штати мають підтримувати Україну до її членства в Євросоюзі та НАТО - сенатор Кардін

Укрінформ
У Конгресі США існує значна підтримка України з боку обох партій, а також розуміння, що Америка має продовжувати підтримку українців не лише в умовах війни, але й після неї – допоки країна не реалізує своїх прагнень приєднатися до ЄС і НАТО.

Про це заявив у зверненні до учасників Київського безпекового форуму голова Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин Бен Кардін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Важливо не тільки підтримувати вас у цих зусиллях сьогодні, ми повинні підтримувати Україну і в майбутньому, допомогти вашій країні відновитися з попелу цієї війни, а також забезпечити довгостроковий та міцний мир у всій Європі. Це означає підтримувати вас на кожному кроці, поки ви не станете членами НАТО та Європейського Союзу», - підкреслив американський сенатор.

Він запевнив, що багато представників обох партій «глибоко переживають» за долю України та підтримують боротьбу українців, яка має досягти перемоги над РФ.

У цьому контексті він відзначив важливість ухвалення обома палатами Конгресу США законопроєкту, який передбачає понад 60 млрд євро підтримки України.

«Я пишаюся, що ми в Сенаті ухвалили цей документ на двопартійній основі. Зараз настав час для Палати представників довести його до фінішу», - наголосив глава сенатського комітету.

Читайте також: Членство України в ЄС і НАТО: у польському Сеймі закликають більше тиснути на Захід

Кардін також позитивно відзначив реформи, реалізовані в Україні в умовах війни, та мужність українців, які продовжують протистояти російській навалі.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю голова Комітету закордонних справ польського парламенту Павел Коваль закликав посилити тиск на західних лідерів щодо членства України в ЄС і НАТО, і таким чином «виправити багато історичних помилок».

Фото: shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-