Немає жодних доказів зв’язку України з терактом у Підмосков’ї - речник ЄС

Немає жодних доказів зв’язку України з терактом у Підмосков’ї - речник ЄС

Укрінформ
Європейський Союз занепокоєний спробами кремлівського режиму прив’язати до України терористичний акт, що стався у підмосковному "Крокус Сіті Голі".

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми занепокоєні ознаками того, що представники режиму в Москві намагаються винайти зв'язок між цією атакою і Україною. Ми повністю це заперечуємо. Не існує жодних ознак, жодних доказів того, що Україна будь-яким чином пов’язана з цією атакою», - наголосив Стано.

Він також закликав російську владу не використовувати терористичну атаку як привід для ескалації агресії проти України або для посилення внутрішніх репресій у РФ.

Читайте також: Гарріс спростувала заяву Путіна про «причетність» України до теракту в Підмосков’ї

Як повідомлялося, увечері 22 березня у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа.

На цей час відомо про 137 загиблих та 152 постраждалих.

Відповідальність за напад узяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава – Хорасан» («ІД-Х»), яке діє в Афганістані та Пакистані.

Володимир Путін у відеозверненні до росіян 23 березня сказав, що підозрювані у вчиненні теракту тікали в бік України й українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти їх. \

Читайте також: Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

Посол Білорусі у РФ Дмитро Крутой натомість заявив, що білоруські спецслужби допомагали росіянам спіймати підозрюваних у теракті, які могли планувати втечу через білорусько-російський кордон.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав спроби Путіна пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою "черговою брехнею з дуже довгого списку".

Читайте також: Зеленський про теракт у Підмосковʼї: У Росії це вже було неодноразово і методи завжди однакові

У неділю Велика Британія застерегла Путіна, щоб він не використовував теракт у Підмосков’ї як привід для посилення війни проти України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-