Пентагон продовжує працювати з Конгресом над ухваленням запиту щодо підтримки України

Пентагон продовжує працювати з Конгресом над ухваленням запиту щодо підтримки України

Укрінформ
Міністерство оборони США продовжує активну взаємодію із законодавцями, аби прискорити ухвалення законопроєкту з фінансуванням потреб національної безпеки, що передбачає підтримку України.

Про це заявив журналістам речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр і міністерство в цілому продовжують активно взаємодіяти і працювати з Конгресом у спробах домогтися ухвалення законопроєкту з додатковим фінансуванням», - сказав представник оборонного відомства США.

Він підкреслив, що позиція Пентагону полягає в тому, що ухвалення Конгресом запиту на потреби нацбезпеки є життєво важливим. І на це, за його словами, існує багато причин, «не останньою з яких є продовження підтримки України в її боротьбі».

Читайте також: Зеленський поговорив із Джонсоном: Схвалення Конгресом США допомоги для України критично важливе

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Сенат США схвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, який передбачає виділення понад $60 млрд Україні. Водночас у Палаті представників, яку контролює республіканська більшість, цей документ досі не винесений на розгляд.

Крім того, спікер нижньої палати Майк Джонсон заявив, що підготує альтернативний законопроєкт, який може містити допомогу Україні у формі кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-