Глава МЗС Британії обговорив із Трампом підтримку України

Глава МЗС Британії обговорив із Трампом підтримку України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон зустрівся з експрезидентом США республіканцем Дональдом Трампом, щоб обговорити питання підтримки України.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Кемерон сподівався переконати Трампа не перешкоджати виділенню нового пакета допомоги Україні, який затримується в Конгресі частково за його вказівкою.

Перед поїздкою Кемерон заявив, що "успіх України і поразка Путіна є життєво важливими для американської та європейської безпеки".

Як пише АР, у МЗС Британії підтвердили факт зустрічі, назвавши її "продуктивною". У зовнішньополітичному відомстві заявили, що для міністрів "стандартна практика зустрічатися з опозиційними кандидатами в межах їхньої міжнародної діяльності". 

У Вашингтоні глава британського МЗС має провести переговори з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Вони обговорять майбутнє НАТО, Китай і можливе припинення вогню в Газі. Проте ключова мета Кемерона - змінити думку республіканців у Конгресі щодо актуальності загрози, яку становить Росія для інтересів США.

Читайте також: Кулеба скоординував із Кемероном кроки для пошуку і доставки в Україну додаткових систем ППО

Кемерон також має провести переговори з законодавцями, включаючи лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла, і сподівається зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Як повідомляв Укрінформ, під час свого візиту до Вашингтона міністр Девід Кемерон попередить, що США ризикують безпекою Заходу, затримуючи новий пакет допомоги Україні.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-