НАТО має розробити нову стратегію у Чорному морі - Точицький

НАТО має розробити нову стратегію у Чорному морі - Точицький

Ексклюзив
Укрінформ
НАТО має розробити нову стратегію у Чорному морі, а Україна вже зараз має бути забезпечена засобами, необхідними для ефективного звільнення своїх територій Силами безпеки і оборони.

Таку думку висловив новопризначений заступник керівника Офісу Президента Микола Точицький у коментарі кореспонденту Укрінформу, підводячи підсумки другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи, яка пройшла в Болгарії за участю представників урядів країн-учасниць НАТО, зокрема, Болгарії, Румунії, Британії, Швеції, Польщі. 

«По-перше, НАТО має розробити нову стратегію у Чорному морі. По-друге, кожна із держав, присутніх тут, а їх було 43, і 9 міжнародних організацій, висловились за те, що Україна має вже бути забезпечена засобами, які потрібні для ефективного звільнення наших територій Силами безпеки і оборони. Йдеться про ППО, про снаряди дальньої дії, а також про засоби ведення електронної боротьби. Кожен із присутніх тут партнерів має такі застосунки. Хтось уже чітко ухвалив рішення», - сказав Микола Точицький.

Також він позитивно оцінив можливість передачі від НАТО Україні у майбутньому п'яти кораблів для розмінування, про що раніше в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Передача п'яти тральщиків для розмінування - це важливий елемент в цілому майбутньої нової стратегії НАТО, який має бути поширений не лише на забезпечення розмінування. Це перший етап на забезпечення безпеки в Чорному морі», - підкреслив Микола Точицький.

Друга Чорноморська безпекова конференція Кримської платформи / Фото: Кирило Євсеєв, Укрінформ

Читайте також: Країни НАТО можуть розмістити флот у Румунії для захисту торговельних суден у Чорному морі - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Болгарія проводять 15 квітня у Софії ІІ Чорноморську безпекову конференцію Міжнародної Кримської платформи.

Співорганізаторами конференції є міністерства закордонних справ і оборони України та Болгарії у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-