Байден закликав Конгрес терміново ухвалити допомогу для України

Байден закликав Конгрес терміново ухвалити допомогу для України

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав законодавців якнайшвидше схвалити додаткову військову допомогу для України та Ізраїлю.

Про це він написав у колонці для The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

За словами Байдена, США мають посилити підтримку Україні, щоб зупинити Путіна від зазіхань на союзників по НАТО та пересвідчитися, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі.

«Зараз не час залишати наших друзів. Палата представників має терміново схвалити законодавство про національну безпеку з допомогою для України та Ізраїлю, а також надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі», - наголосив глава Білого дому.

Він підкреслив: якщо Конгрес схвалить надання військової допомоги Україні та Ізраїлю, США не будуть виписувати «безлімітні чеки». «Ми надішлемо військову техніку з наших запасів, а потім використаємо гроші, схвалені Конгресом, щоб поповнити ці запаси, купуючи в американських постачальників. Це включає ракети Patriot, виготовлені в Арізоні, ракети Javelin, виготовлені в Алабамі, і артилерійські снаряди, виготовлені в Пенсільванії, Огайо та Техасі. Ми б інвестували у промислову базу Америки, купували б американську продукцію, вироблену американськими робітниками, підтримували б робочі місця майже в 40 штатах і зміцнювали національну безпеку. Ми допомогли би нашим друзям, допомагаючи собі», - заявив президент США.

Читайте також: Сікорський закликав США розблокувати пакет допомоги для України через напад Ірану на Ізраїль

Він наголосив, що Путін намагався зламати волю українського народу, але йому це не вдалося. «Тепер він намагається зламати волю Заходу. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху. В історії є моменти, які вимагають лідерства та мужності. Це один із них», - підкреслив глава Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок спікер Палати представників США Майк Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю й Тайваню.

Фото: Nathan Howard/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-