Українські депутати в Оттаві закликали Канаду збільшити військову допомогу

Українські депутати в Оттаві закликали Канаду збільшити військову допомогу

Фото
Укрінформ
Члени парламентської делегації Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності під час візиту до Канади обговорили потребу збільшення військової допомоги Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу по завершенні візиту розповів голова делегації народний депутат Сергій Іонушас.

За його словами, основною метою візиту було ознайомлення із функціонуванням системи військової юстиції у Канаді, але були порушені й інші теми. “Серед інших посадовців, ми зустрічалися зі спікером Палати громад. Окрім питань військової юстиції, ми говорили про потреби України з точки зору необхідності отримання ракет, броньованих автомобілів, певну кількість яких канадці нам вже передали”, - сказав Іонушас.

Він додав, що під час візиту йшлося також про “продовження й поглиблення програми тренувань для наших військових”. “Було досить цікаво поспілкуватися безпосередньо із командирами, які тренували наших військових у Британії й дізнатися, що саме вони хочуть змінити. Ми обов’язково поспілкуємося з нашим Комітетом з питань безпеки, оборони й розвідки”, - зазначив депутат.

На його переконання, візит української парламентської делегації до Канади з політичної точки зору був продуктивним, особливо з огляду на внесення до канадського парламенту проєкту державного бюджету на наступний рік. “Під час зустрічей із колегами ми мали змогу детальніше розповісти про наші потреби у військовій допомозі. Вважаю, що на тлі внесення законопроєкту, наш візит був успішним. Звісно, ми потребуємо більше, але наразі рішення було ухвалене й ми очікуємо на допомогу”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, загалом оприлюдненим цього тижня проєктом державного бюджету Канади передбачено виділення близько 1,2 млрд дол. США на різноманітну військову летальну й не летальну допомогу Україні, але ці кошти будуть виділені протягом п’яти років. Також цього року Канада надасть Україні 137,2 млн євро позик на відбудову й близько 2 млрд дол. США пільгових кредитних коштів на підтримку функціонування держави, однак більшість цих коштів вже була перерахована.

Фото надані посольством України в Канаді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-