Сунак у Варшаві розповів про деталі британського пакету допомоги для України

Сунак у Варшаві розповів про деталі британського пакету допомоги для України

Укрінформ
Велика Британія надсилає пакет військової допомоги для України вартістю 500 млн фунтів, до якого увійдуть 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом повідомив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, передає кореспондент Укрінформу.

Як зауважив Сунак, Путін хоче втягнути Захід у світ, в якому брутальна сила, а не демократичні вибори формують кордони. Він підкреслив, що у випадку перемоги в Україні російський диктатор не зупиниться, а йтиме далі.

Він зазначив, що Лондон зараз передає Києву військову допомогу на суму 500 млн фунтів, а загалом сума військової підтримки Україні з боку Великої Британії в цьому році сягне 3,5 млрд фунтів.

“Ми надаємо 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow”, - сказав Сунак.

За його словами, збільшення витрат на підтримку України дозволить підтримувати Київ різними способами таким чином, щоб гарантії безпеки йшли паралельно з гарантіями довгострокової фінансової підтримки.

Читайте також: Військову допомогу НАТО для України підтримує більшість громадян країн-союзниць - Столтенберг

“Ми не вибирали ситуацію, в якій зараз перебуваємо, але повинні на неї реагувати. Маємо продемонструвати нашим супротивникам, що ми рішучі, готові діяти і що їхні спроби силою змінити наші кордони просто проваляться, тому що наші союзники і ми самі будемо на передовій боротьби за демократичні цінності”, - підкреслив Сунак.

Він також повідомив, що Велика Британія до 2030 року збільшить витрати з бюджету на оборону до 2,5% ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США вже готуєпакет військової допомоги Україні на $1 млрд, який стане першим після ухвалення закону з масштабною допомогою Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-