Створення трибуналу посилить деструктивні процеси у Росії - голова комітету ВР

Створення трибуналу посилить деструктивні процеси у Росії - голова комітету ВР

Ексклюзив
Укрінформ
Створення трибуналу та нові ордери на арешт від Міжнародного кримінального суду сприятимуть зміцненню деструктивних процесів як у самій Російській Федерації, так і всередині кремлівського режиму.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики, член робочої групи, яка опрацьовує питання створення спецтрибуналу, Денис Маслов в інтерв’ю Укрінформу.

«Створення трибуналу та передавання обвинувальних актів не лише стосовно Путіна, але і щодо інших вищих посадових осіб держави, військових командирів, політиків та членів Ради безпеки Російської Федерації означатиме, що президент РФ не зумів захистити свої внутрішні еліти», - зазначив Маслов.

На думку політика, це призведе до розколу у кремлівській еліті, «оскільки вони зрозуміють, що Путін не може їх захистити, тож міжнародна спільнота притягне їх до відповідальності».

Крім того, коли будуть виписані нові ордери на арешт осіб, що причетні до усіх тих злочинів та звірств російської армії в Україні, вони будуть прикуті до меж своєї держави і не матимуть можливості вільно пересуватись світом, «а їхнє майбутнє стане невпевненим».

«Як відомо, Міжнародний кримінальний суд вже видав ордери щодо чотирьох осіб, представників кремлівського режиму. Я вважаю, що це лише початок, і скоро багато військових командирів РФ побачать свої імена на сайті МКС», - підкреслив Маслов.

Водночас, на думку парламентарія, такі ордери не завжди мають бути публічними, тож стануть несподіванкою для деяких осіб, які під час «робочих» візитів можуть бути затримані.

Читайте також: Мудра обговорила з послом Японії створення трибуналу для РФ та кроки щодо конфіскації активів

«Я вважаю, що створення трибуналу та нові ордери на арешт від Міжнародного кримінального суду сприятимуть зміцненню деструктивних процесів як у самій Російській Федерації, так і всередині кремлівського режиму», - резюмував голова парламентського комітету.

Водночас Маслов вважає, що трибунал для російських злочинців однозначно не може бути компіляцією Нюрнберзького та Токійського трибуналів, адже матиме свої особливості.

Як повідомляв Укрінформ, на конференції «Відновлення справедливості для України» в Гаазі 44 держави у спеціальній декларації підтримали створення спецтрибуналу щодо злочинів Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-