В уряді Німеччини назвали два «стовпи», які необхідні Україні для перемоги над Росією

В уряді Німеччини назвали два «стовпи», які необхідні Україні для перемоги над Росією

Укрінформ
Україна зможе перемогти у розв’язаній Росією війні лише за умови потужної підтримки партнерів як з точки зору надання зброї, так і цивільної допомоги для забезпечення нормального функціонування економіки.

Про це заявив держсекретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН Йоген Фласбарт на полях зустрічі в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо Український план, який буде невдовзі ухвалено. Це – засади для цивільної підтримки України, для реформ, яких Україна потребує як на шляху до ЄС, так і для відбудови», - зауважив держсекретар.

Він наголосив на важливості початку відбудови вже зараз і нагадав, що 11-12 червня Берлін прийматиме третю міжнародну конференцію «Відновлення України».

«Україна зможе перемогти у війні проти Росії лише якщо поруч з військовою допомогою вона отримуватиме також цивільну. Країна, яка не має енергетичної інфраструктури, не має лікарень, шкіл, яка не генерує хоча би мінімум економічної міці та зростання, не може мати спроможності спротиву путінській Росії», - сказав Фласбарт.

Читайте також: Україна може отримати перші надходження від заморожених активів РФ уже до літа - Єврокомісія

Отже, підсумував він, необхідно думати про обидва «стовпи» підтримки.

За словами представника Мінекономіки, за ініціативи Німеччини основний акцент на цій зустрічі у Брюсселі зроблено саме на темі України, на тому, як країни ЄС можуть допомогти їй з цивільної точки зору.

Як повідомлялося, сьогодні, 7 травня, у Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із зовнішніх справ (з питань розвитку), однією з головних тем якої є розгляд Українського плану відновлення й реформ, що був представлений урядом України в рамках імплементації Українського фонду, - широкого пакету фінансової допомоги для України в обсязі 50 мільярдів євро на 2024-2027 роки. Надання такої допомоги обумовлено продовженням демократичних перетворень в Україні на її шляху до членства в ЄС.

Фото: X / Jochen Flasbarth

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-