Україна провела черговий раунд переговорів про безпекову угоду з Португалією

Україна провела черговий раунд переговорів про безпекову угоду з Португалією

Укрінформ
Українська сторона провела черговий раунд переговорів із Португалією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента. 

Українську офіційну делегацію, відповідно до указу Президента, очолює керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак. Сьогоднішній раунд переговорів провів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

“Вдалося досягти значного прогресу за результатами чергового раунду. Сподіваємося на підписання угоди нашими лідерами у найближчому майбутньому”, – наголосив Жовква.

Сторони продовжили роботу над проєктом документа та узгодили графік майбутніх заходів на найвищому рівні з метою підписання угоди.

Читайте також: Бельгія веде переговори про двосторонню безпекову угоду з Україною - міністерка оборони

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 рокуна полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

У січні Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України. Згідно з указом глави держави, очолив делегацію керівник ОП Андрій Єрмак.

Україна вже підписала двосторонні безпекові угоди з дев'ятьма державами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-