В ОП назвали ключові наративи росіян для дискредитації Української формули миру

В ОП назвали ключові наративи росіян для дискредитації Української формули миру

Укрінформ
Одна з ключових задач російської дипломатії та їхньої розвідки - дискредитація Української формули миру, для чого в РФ використовують низку наративів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна.

«Ключові наративи росіян стосуються нібито їх миролюбності і готовності до перемовин та небажання України долучати їх до процесів», - зазначила вона.

Зарівна назвала деякі з них: «Захід бреше, що РФ відмовляється від переговорів»; «РФ відкрита до переговорів на основі реалій»; «Україна і Захід не готові до серйозної розмови про мир»; РФ не братиме участь у жодних заходах, які просувають Українську формулу миру; Формула миру - це «ультиматум РФ» та «абсолютно тупиковий формат».

За словами радниці керівника ОП, головна мета росіян - переконати світ, що будь-який діалог про мир можливий тільки з ними зараз.

Читайте також: Президент - про Саміт миру: Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав

«Втім, всі вже пам’ятають, як завершуються перемовини з РФ. Ключова історія для нас та світу сьогодні - об’єднатися навколо ідеї справедливого миру, розробити бачення і поставити РФ перед фактом. Тільки так можливо діяти, коли маєш справу з божевільними вбивцями», - підсумувала Зарівна.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв'язала Росія.

Складовими Формули є: радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, компенсація за збитки, спецтрибунал, протидія екоциду, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-