Зеленський запросив на Саміт миру Молдову, Чехію, Гану та Ірландію

Зеленський запросив на Саміт миру Молдову, Чехію, Гану та Ірландію

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив президентів Молдови, Чехії та Гани, а також прем’єр-міністра Ірландії взяти участь у Саміті миру.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні, передає Укрінформ.

Президент подякував лідерам країн, які вже підтверджують свою участь у Саміті та готові дієво допомагати в залученні лідерів. Зеленський зазначив, що сьогодні особисто у розмовах запросив на Саміт президентів Молдови, Чехії та Гани, а також прем’єр-міністра Ірландії.

"Звичайно, ми з ними обговорили й двосторонній наш порядок денний. Молдова – маємо очевидні спільні виклики і допомагаємо одне одному. Чехія – я подякував за ініціативу щодо артилерії, і головне зараз – повна й невідкладна реалізація ініціативи. Гана – світ залежить від стабільності й розвитку Африки. Нещодавно ми відкрили Посольство в Гані, ця країна тепер має нового акредитованого посла в Києві. Разом можемо додати більше сили нашим частинам світу. Ірландія – я подякував за підтримку нашої держави та людей, подякував за те, що Ірландія справді старається допомогти нам і політично, і також у захисті життя – у розмінуванні нашої землі. І така підтримка буде ще збільшуватися – ще більше території України буде очищено від російських мін і боєприпасів", - поінформував Президент.

Зеленський додав, що Україна щодня в дипломатичному марафоні робить Саміт миру й наближення миру реальністю.

Читайте також: Зеленський назвав основні питання для обговорення на Саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв'язала Росія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-