Стефанчук запросив голову парламенту Вірменії відвідати Україну

Стефанчук запросив голову парламенту Вірменії відвідати Україну

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів розмову в форматі відеоконференції із Головою Національних Зборів Республіки Вірменія Аленом Симоняном та запросив його відвідати Київ.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів розмову у форматі відеоконференції із Головою Національних Зборів Республіки Вірменія Аленом Симоняном. Подякував за підтримку Вірменією територіальної цілісності та суверенітету України», - зазначив він.

Спікер українського парламенту поінформував, що під час розмови політики обговорили низку питань, головне серед яких — реалізація Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Українці, як ніхто інший, розуміють необхідність відновлення миру. І ми хочемо, щоби мир і безпека якомога швидше повернулись у регіон. У цьому і полягає Формула миру Президента України. Це важлива платформа для справедливого припинення війни», - наголосив Стефанчук.

Голова ВР підкреслив, що Україна розраховує, на приєднання Вірменії до Формули миру й участь держави у Глобальному саміті миру в Швейцарії.

Також співрозмовники обговорили питання міжпарламентської співпраці.

Читайте також: Україна і Вірменія проведуть політичні консультації на рівні МЗС

Спікер українського парламенту підтвердив готовність Верховної Ради України до активізації та поглиблення діалогу з Національними Зборами Вірменії.

«Запросив колегу відвідати Київ. Це буде гарною нагодою обговорити, зокрема, пріоритетні напрями співпраці між нашими парламентами», - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Фото: Facebook / Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-