Депутату Тищенку повідомили про підозру за фактом подій у Дніпрі

Депутату Тищенку повідомили про підозру за фактом подій у Дніпрі

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про підозру народному депутату Миколі Тищенку за фактом подій у Дніпрі за участю колишнього військовослужбовця спецпідрозділу «KRAKEN».

Про це поінформувала пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«За матеріалами ДБР генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі», - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата протиправно позбавила волі потерпілого – ексвійськовослужбовця ЗСУ.

Читайте також: Клименко прокоментував напад на добровольця у Дніпрі

«Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів», - поінформували у пресслужбі.

Народному депутату було повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 ККУ).

Процесуальне керівництво у справі здійснює Офіс генпрокурора.

Читайте також: Єрмак: Поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата

ОГП погодив клопотання щодо обрання Тищенку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Окрім цього, правоохоронці у зв’язку із цими подіями повідомили про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України.

«Продовжуються заходи з встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом нападу невідомих у камуфльованому одязі та балаклавах на чоловіка 20 червня у Дніпрі.

Спецпідрозділ «KRAKEN» поінформував, що чоловіком у цивільному, який отримав тілесні ушкодження внаслідок сутички, є ексвійськовослужбовець цього спецпідрозділу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-