Інформація, що сім країн проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності - речник Президента

Інформація, що сім країн проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності - речник Президента

Укрінформ
Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності.

Про це ЗМІ повідомив речник Президента України Сергій Никифоров.

«Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації», - сказав Никифоров.

Він зазначив, що запрошення - це перший пункт Плану перемоги Президента України і надійний шлях до справедливого і тривалого миру.

Читайте також: США не мають принципових заперечень проти вступу України в НАТО - Le Monde

Никифоров нагадав, що Володимир Зеленський презентував План міжнародним партнерам, українському парламенту і спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства.

Раніше Politico з посиланням на американських і натівських чиновників повідомило, що сім країн НАТО гальмують запрошення України до Альянсу. Зокрема, Німеччина і США є одними з найбільших держав, які не поспішають запрошувати Україну в НАТО. Угорщина та Словаччина також нібито чинять опір такому рішенню, а Бельгія, Словенія та Іспанія «ховаються за США та Німеччиною».

Читайте також: Експерт - про запрошення до НАТО: Суперечки можуть «полегшити роботу» критикам Плану перемоги

Як повідомлялося, План перемоги Володимира Зеленського включає п’ять пунктів: перший - геополітичний, другий і третій - військові, четвертий - економічний, п’ятий - безпековий. Також План містить три таємні додатки.

Перший пункт передбачає, зокрема, отримання запрошення до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-