Ловись рибко тільки велика

Ловись рибко тільки велика

Укрінформ
11 березня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: “Напрями розвитку рибного господарства України у 2016 р.” (Зала 1)

Організатор: Міністерство аграрної політики та продовольства

Учасники: Ярема  Ковалів, голова Державного агентства рибного господарства України, Павло Гвозденко, перший заступник Голови Державного агентства рибного господарства України.     

Обговорювалися теми:

1.Стимулювання розвитку аквакультури та реформування СТРГ (спеціальних рибних товарних господарств).

2.Приватизація  ДП рибного господарства.

3.Зміна принципу статистичного обліку вилову риби - імплементація transparency of operations.

4. Реформа органів рибоохорони. Підсумки проведення кадрового конкурсу в рибний патруль Київщини.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Держрибагентство не передаватиме на приватизацію лише наукові установи та рибні порти - Ковалів

У рамках приватизації державних підприємств агропромислового комплексу  Держрибагенство передбачає зберегти у державній власності рибні порти та підпорядковані агентству наукові установи. Решту галузевих ДП буде передано на приватизацію.

Про це на прес-конференції в Укрінформі з питань розвитку рибного господарства у 2016 році заявив голова Держрибагентства України Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми не вважаємо доцільною приватизацію наукових установ, підпорядкованих Держрибагентству, а також рибних портів. Інші 30 держпідприємств рибної галузі будуть передані на приватизацію», - сказав Ковалів.

Чиновник повідомив, що риболовецький флот України також буде передано на приватизацію.

«Але це буде не приватизація одного підприємства, а розпродаж кораблів», - додав очільник відомства.

До 2015 року Держрибагентство подавало "липові" звіти про вилов Україною риби в океані - Ковалів

Україна не веде океанічного вилову риби, а його статистика за попередні роки є неправдивою.

Про це на прес-конференції в Укрінформі з питань розвитку рибного господарства у 2016 році заявив голова Держрибагентства України Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Коли ми почали аналізувати ситуацію з океанічним флотом України, то виявили цікаву ситуацію - начебто Україна кожного року виловлювала близько тисячі тонн риби в океані, і про це регулярно звітувало керівництво Держрибагентства. Як виявилось насправді, Україна такого вилову не веде, такий вилов ведуть зафрахтовані судна під українським прапором», - сказав службовець.

Ковалів наголосив, що риба, виловлена на таких суднах, ніколи не потрапляла до України.

«Тому 2015 року ми не включали до загальної звітності дані з начебто українського океанічного вилову як фейкові», - резюмував очільник Держрибагентства.

Держрибагентство візьме з держбюджету 15 млн грн на рибний патруль Київщини  - Гвозденко

Державне агентство рибного господарства України розраховує покрити 15 млн гривень видатків на оснащення рибного патруля Київської області за рахунок коштів державного бюджету, виділених Міністерству аграрної політики та продовольства.

Про це на прес-конференції в Укрінформі з питань розвитку рибного господарства у 2016 році заявив заступник голови Держрибагентства Павло Гвозденко, повідомляє кореспондент агентства.

«На потреби рибного патруля у Київській області у цьому році необхідно 15 мільйонів гривень, які потрібні на нові човни, нове оснащення для патруля. Ми віднайшли такі гроші у видатках держбюджету на Мінагрополітики», - сказав службовець.

За словами Гвозденка, ці кошти Держрибагентство зможе отримати після ухвалення парламентом змін до державного бюджету на цей рік.

«Ми хочемо подати свої пропозиції по змінам до держбюджету, які має ухвалити парламент, аби найближчим часом рибпатруль зміг придбати все необхідне спорядження», - додав заступник голови Держрибагентства.

Ковалів анонсував створення електронного рибогосподарського реєстру

В Україні буде створено електронний рибогосподарський реєстр, в який буде включено повну інформацію про всі рибогосподарські об'єкти.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі "Напрями розвитку рибного господарства України у 2016 році" заявив голова Держрибагенства України Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Створення електронного реєстру рибогосподарських об'єктів в Україні стане першим кроком до електронізації рибної галузі в Україні. Такий реєстр включатиме у себе інформацію про площу об'єкта, чи перебуває він в оренді, якою є його продуктивність», - сказав очільник Держрибагентства.

Ковалів переконаний, що електронний реєстр рибних господарств буде корисний як для підприємців, так і для простих рибалок.

«Такий реєстр стане у нагоді як і підприємцям у рибній галузі, які матимуть інформацію про об'єкти, які можна взяти в оренду та вести господарську діяльність, так і простим риболовам, які займаються рекреаційним виловом», - наголошує службовець.

В Україні будуть встановлені європейські правила утримання об'єктів аквакультури - Держрибагентство

В Україні вперше будуть встановлені правила утримання, годування та лікування об'єктів аквакультури при органічному виробництві, що відповідають загальноєвропейським тенденціям, а також вимоги до виробництва органічної продукції аквакультури та морських водоростей.

Про це повідомив голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів під час прес-конференції в Укрінформі.

http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=248885750

«В Україні вперше будуть встановлені правила щодо утримання, годування та лікування об'єктів аквакультури при органічному виробництві, що відповідають загальноєвропейським тенденціям, а також вимоги щодо виробництва органічної продукції аквакультури та морських водоростей. Тож відтепер рибна продукція, що відповідатиме всім стандартам, маркуватиметься як органічна», - зазначив Ковалів.

Крім того, чиновник зазначив, що Держрибагентство також працює над законопроектом про орендну плату у сфері аквакультури.

«Він (майбутній закон - ред.) має врегулювати питання орендної плати на землю водного фонду державної та комунальної власності для цілей аквакультури та встановлення фіксованого податку в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки землі. Це допоможе підприємцям встановити стабільні, зрозумілі та фіксовані відносини з державою», - пояснив Ковалів.

«Наше завдання у 2016 році - максимально сприяти розвитку аква- та марикультури відповідно до світових стандартів. Адже Україна має для цього всі можливості», - зазначив голова Держрибагентства.

За його словами, відповідно до постанови Уряду, з 1 січня 2016 року вже створено можливість для оренди частини водойми і розведення риби у морях та у садкових господарствах у частинах водосховищ. Також, скасовано митний збір на корми для риби. Вперше стане можливим розводити рибу в морі у садках, наприклад, таку, як чорноморський калкан, сталеголовий атлантичний лосось, американський смугастий окунь та райдужну джерельну форель. А також розводити молюсків: мідій, устриць, гребінців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-