"Корабель молодих лідерів світу" з українцями на борту

Укрінформ
12 січня о 12.00 відбулася прес-конференція присвячена участі молодіжної делегації України у програмі уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" (Ship for world youth leaders program), яка пройде з 16 січня по 4 березня 2017 року в Японії, Новій Зеландії та Республіці Фіджі. (Зала 1)

Учасники: Олександр Ярема - заступник Міністра молоді та спорту України; Микола Мовчан - заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Сумі Шігекі - Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні; Ярослав Кучер - національний лідер делегації України; Владислав Клочан - представник компанії Peak.

Підсумкові матеріали:

Українська молодь має нагоду створити нові містки співпраці у світі завдяки програмі уряду Японії - заступник міністра 

Завдяки програмі уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" (Ship for world youth leaders program), що проходитиме з 16 січня по 4 березня 2017 року в Японії, Новій Зеландії та Республіці Фіджі, молодіжна делегація України матиме можливість налагодити нові контакти та створити нові містки співпраці з молоддю різних країн Європи і світу.

Про це заявив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема під час прес-конференції в Укрінформі.

“Так склалося, що фактично вчора було підписано указ про проведення Року Японії в Україні, а сьогодні ми говоримо про те, як українська делегація найближчим часом відбуде і братиме участь у цьому великому проекті, що триває вже багато років. 29 років він працює у форматі “Кораблі миру для молодих лідерів”. Це дуже хороша нагода для української молоді налагодити нові контакти, створити нові містки співпраці з молоддю різних країн Європи і світу”, - сказав Ярема.

За його словами, Європу цього року фактично представлятиме єдина країна - Україна, що з одного боку приємно, а з іншого - дуже відповідально.

“Для нас дуже важливо, і це принципова позиція Міністерства, - розвиток можливостей для молоді, проводити відбір максимально прозоро, тож ми мали дуже багато етапів відбору і дуже багато ініціатив та бажаючих узяти участь у конкурсі. Кожен робив відеопрезентацію, відбувалися і співбесіди, і тестування, і в результаті цих усіх відборів відібрано делегацію у складі 12 осіб, де є 6 хлопців і 6 дівчат. Вони і представлятимуть Україну півтора місяця на такому цікавому майданчику, яким є ця програма”, - зауважив високопосадовець.

Ярема також висловив переконання, що дуже важливим є те, що на кораблі молодь з різних країн світу активно дискутуватиме про порядок денний у світі. “Яким чином молодь може долучатися до вирішення цих глобальних проблем, висловлювати своє бачення і пропонувати урядам країн бачення, яким чином вирішувати ці питання”, - наголосив він.

У свою чергу, заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан нагадав, що торік під час візиту Президента України Петра Порошенка до Японії було підписано меморандум про співробітництво між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії у молодіжній сфері.

“Це перший такий документ, що встановлює рамки нашого співробітництва як у молодіжній сфері, так і у сфері фізичної культури та спорту. У рамках цього меморандуму у нас також буде багато цікавих двосторонніх заходів”, - резюмував Мовчан.

Українська молодь візьме участь у японській програмі "Корабель молодих лідерів світу"

Молодіжна делегація України візьме участь у програмі уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" (Ship for world youth leaders program), яка пройде з 16 січня по 4 березня 2017 року в Японії, Новій Зеландії та Республіці Фіджі.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Уперше за 29 років існування програми «Корабель молодих лідерів світу»  у цьому році участь у ній візьме українська молодіжна делегація. 12 молодих українців зможуть поїхати і побачити, що відбувається під час цієї програми», - сказав Шігекі Сумі.

Посол зазначив, що ця програма направлена на поглиблення співпраці молодіжних лідерів Японії та інших країн, на те, щоб вони могли зустрітися і «створити разом щось нове», на сприяння взаєморозумінню та дружбі між молоддю різних країн світу, а також надасть можливість для молодих людей показати лідерство в різних сферах міжнародних відносин.

За його словами, загалом у програмі візьме участь близько 240 молодих людей, з яких 120 - японці, а решта - представники інших країн, цього року і України. З 16 січня вони перебуватимуть в Японії впродовж 10 днів. Для учасників програми буде огранізовано низку різноманітних лекцій, а також проживання в японських родинах. А з 29 січня по 3 березня пройде так звана морська тренінгова сесія, впродовж місяця молодь перебуватиме на кораблі в Тихому океані.

Шігекі Сумі зазначив, що Україна була обрана однією з учасниць програми, оскільки цього року відзначається 25-та річниця встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, а також 2017 рік в Україні за указом Президента визначено як рік Японії в Україні.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-