Соціальна картка учасника АТО

Соціальна картка учасника АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ"

Укрінформ
19 січня об 11.00 відбулося засідання "круглого столу" присвячене підписанню меморандуму про співпрацю між ВГС “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!”, громадськими об’єднаннями, представниками державних установ, сектору безпеки та оборони і бізнесу, в рамках якого відбулася прес-конференція на тему: "Всеукраїнська програма соціально-правового захисту учасників бойових дій "Соціальна картка учасника АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ". (Зала 2)

Організатор: Громадська спілка "Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ".

Учасники: Руслан Руденко - голова Правління Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!"; Артур Дерев'янко - голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції; Михайло Матяш - голова Правління ГО "Асоціація з медичної та психологічної реабілітації", професор; В’ячеслав Ященко - т.в.о. заступника командувача НГУ (по роботі з особовим складом), полковник; Микола Білосвіт – директор КП "Київпарктранссервіс", екс командир 12 мотопіхотного батальйону ЗСУ, м. Київ, полковник; Василь Коробка – начальник військово-медичного управління МВС України, генерал-майор; Сергій Сердюк - директор департаменту персоналу ДПСУ, полковник; Олег Чернявський - керівник управління з питань фізичної культури і спорту Генерального штабу Збройних Сил України, полковник; Олег Рачук – голова Асоціації адвокатів України; Олександр Сопов – голова Правління ВГО "Країна".

На захід були запрошені представники народних депутатів, профільних міністерств, сектору безпеки та оборони, соціально-відповідального бізнесу та волонтерських організацій України.

Довідково. Учасники підписання вирішили підтримувати всеукраїнську соціально-правову програму "Соціальна картка учасника АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!": Використання картки дає право на:

  • безкоштовну правову підтримку та юридичні консультації;
  • безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;
  • психологічну підтримку;
  • знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;
  • освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх сімей.

Підсумкові матеріали:

У Києві підписали Меморандум про захист учасників АТО та членів їх сімей

Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" спільно з представниками громадських організацій, бізнесом та державними органами підписали Меморандум про співпрацю, який збільшить допомогу учасникам бойових дій АТО та членам їх родин. 

Про це сказав голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" Руслан Руденко під час прес-конференції в Укрінформі.

"Сьогодні ми підписуємо Меморандум про взаємодію взаєморозуміння між Всеукраїнським об'єднанням учасників АТО "Українці-разом!", громадськими об'єднаннями, силовими структурами та бізнесом", - сказав Руденко. 

Він також повідомив, що учасники, які підписали Меморандум, співпрацюватимуть у сфері медичної і психологічної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО, підтримуватимуть соціальну картку учасника АТО "Українці-разом!" та програму психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни і учасників АТО тощо. 

Руденко пояснив, що у 2017 році планується збільшення кількості осіб, що отримають соціальну картку учасника АТО від Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!".

"На 2017 рік ми плануємо забезпечити ще 100 тис. учасників бойових дій такими соціальними картками, об'єднавши зусилля з усіма разом", - сказав Руденко і додав, що вже на сьогоднішній день власниками такої картки є 47 тис. 866 учасників бойових дій.  

Як відомо, за ініціативою Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом!" створено програму "Соціальна картка учасника АТО", яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей отримувати необхідну допомогу. На сьогодні це єдина всеукраїнська соціально-правова програма допомоги учасникам бойових дій, вона здійснюється за підтримки Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, соціально відповідального бізнесу.

Кожний власник картки може отримувати, зокрема, безкоштовну правову підтримку та юридичні консультації, безкоштовне обстеження та надання медичних послуг, знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах. Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який є реальним учасником бойових дій і має відповідне посвідчення.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-