Звітує Головне територіальне управління юстиції у Київській області

Звітує Головне територіальне управління юстиції у Київській області

Укрінформ
19 січня о 12.00 відбулася щорічна підсумкова прес-конференція керівництва Головного територіального управління юстиції у Київській області. (Зала 1)

Організатор: Головне територіальне управління юстиції у Київській області.

Учасники: Олексій Шевченко - начальник Головного територіального управління юстиції у Київській області; Олександр Позняк  - директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області; Олег Кужелєв - заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області; Світлана Білан - заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

Підсумкові матеріали:

Кожне друге свідоцтво про народження дитини на Київщині у 2016 році батьки отримували в пологових будинках

Онлайн-сервіс з видачі свідоцтв про народження дитини функціонує в усіх пологових будинках Київщини. Упродовж минулого року такі свідоцтва отримали близько половини новонароджених малюків.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексій Шевченко.

«Дуже важливий сервіс - видача свідоцтва про народження дитини в пологовому будинку. Цей сервіс функціонує по всій території Київської області, в усіх пологових будинках і, можна сказати, що він дуже потрібний нашим громадянам, тому що майже половина свідоцтв про народження, які були видані впродовж 2016 року, видані в онлайн-режимі», - зазначив він.

У свою чергу, заступник начальника Головного теруправління юстиції з питань державної реєстрації Олег Кужелєв зауважив, що всього за минулий рік в пологових будинках Київщини завдяки онлайн-сервісу Мін'юсту видано 4667 свідоцтв про народження дітей. За його словами, такі свідоцтва отримала кожна друга новонароджена дитина.

Кужелєв також підкреслив, що послуга отримання свідоцтв про народження у пологових будинках є найпопулярнішою серед населення порівняно з іншими онлайн-послугами у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Бюро безоплатної правової допомоги вже є в усіх районах Київщини - голова теруправління юстиції

Упродовж 2016 року в кожному районі Київської області були створені бюро безоплатної правової допомоги, де громадяни мають змогу отримати безкоштовну юридичну консультацію.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексій Шевченко.

«Тепер у кожному районі Київської області працює Бюро безоплатної правової допомоги, до яких може прийти будь-який громадянин, отримати безкоштовно фахову юридичну допомогу і таким чином бути юридично захищеним», - зазначив він.

У свою чергу, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Олександр Позняк додав, що таких бюро на Київщині наразі діє 22.

Водночас він підкреслив, що спеціалісти цих бюро поки можуть надавати правову допомогу лише щодо нескладних справ, таких як розлучення, стягнення аліментів тощо, щодо яких уже є типові рішення. При цьому він зауважив, що у 2017 році планується створити мережу навчальних центрів для фахівців бюро й якість надання безоплатної правової допомоги громадянам має підвищитися.

За 2016 рік державні виконавці Київщини заробили понад 2 млн гривень винагороди - голова теруправління юстиції

Упродовж 2016 року державні виконавці Київщини отримали загалом 2 млн 200 тис гривень офіційних винагород за виконання судових рішень.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Київській області Олексій Шевченко.

«Державні виконавці стали працювати ефективніше. За 2016 рік державні виконавці у Київській області отримали офіційної винагороди 2 млн 200 тис. гривень - це те, що люди офіційно заробили завдяки виконанню судових рішень», - зазначив він.

Шевченко також додав, що безпосередньо державні виконавці отримали по 50-60 тис. гривень такої винагороди.

У свою чергу заступник начальника Головного теруправління юстиції з питань державної виконавчої служби Світлана Білан нагадала, що у 2015 році загальна сума винагород державним виконавцям у Київській області становила 315 тис. гривень.

Вона пояснила таке зростання в сумі винагороди зумовлено тим, що було проведено реформу виконавчої служби, у ході якої знято обмеження щодо отримання виконавцями винагород. За її словами, нині офіційною винагородою для державних виконавців є 2 % від фактично стягнутих сум.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-