Задайте своє питання заступнику Міністра юстиції України

Задайте своє питання заступнику Міністра юстиції України

Укрінформ
25 січня об 11.00 відбулася онлайн-конференція, під час якої були  озвучені відповіді на запитання, які турбують громадян. (Зала 1)

Учасники: Денис Чернишов - заступник Мністра юстиції України; Юрій Маслак - прес-секретар заступника Міністра юстиції України; Олег Гуназа - директор Департаменту ресурсного забезпечення ДКВС (Державна кримінально-виконавча служба); Олег Янчук - директор Департаменту пробації; Андрій Нечипельський - заступник директора Департаменту організаційного забезпечення діяльності служби ДКВС; Михайло Злобинець - в.о. начальника Управління медичного забезпечення; Олександр Коцупал - начальник управління плано-фінансової діяльності та соціально-трудових відносин кримінально-виконавчої служби та пробації Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку.

Довідково. У зв'язку з численними зверненнями громадян до Державної кримінально-виконавчої служби щодо питань, пов’язаних з діяльністю ДКВС, а також з метою роз'яснення та привернення уваги громадськості до діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України 25 січня 2017 року в "Укрінформ" відбудеться онлайн-конференція за участю заступника Міністра юстиції України Чернишова Дениса Вікторовича та директорів профільних департаментів Міністерства юстиції України.

Підсумкові матеріали:

Лук'янівське і Львівське СІЗО можуть переїхати орієнтовно через два роки - Мін'юст 

Будівництво нових приміщень для Київського і Львівського СІЗО за межами міста в рамках державно-приватного партнерства може завершитись орієнтовно через два роки.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

"Протягом тижня ми оголосимо конкурс проектів щодо Київського і Львівського СІЗО. Переможець буде визначений після того, як буде дана оцінка і Міністерством економіки, і Міністерством фінансів. Після того вже будуть відбуватися будівельні роботи. Я так думаю, що за років два ми будемо очікувати вже майбутніх мешканців СІЗО - Львівського і Київського - у нових приміщеннях", - сказав Чернишов.

Він зазначив, що ця реформа триватиме роками. 

Як відомо, 6 грудня 2016 року заступник міністра юстиції Денис Чернишов підписав Меморандум, метою якого є консолідація зусиль сторін, спрямованих на реалізацію пілотного проекту в рамках державно-приватного партнерства щодо підготовки та запуску будівництва нового Київського СІЗО та Львівського СІЗО і лікарні.

"Закон Савченко" розвантажив слідчі ізолятори лише на деякий час - заступник міністра юстиції

Кількість громадян, які утримуються в слідчих ізоляторах в Україні, приблизно така ж, якою була до ухвалення так званого закону Савченко.

Про це розповів заступник міністра юстиції України Денис Чернишов під час онлайн-конференції в Укрінформі.

"Було за "законом Савченко" на кінець 2016 року звільнено приблизно 7,5 тисячі осіб з місць позбавлення волі... Безумовно, це розвантажило на певний період слідчі ізолятори. На цей час наповненість слідчих ізоляторів в певній мірі така ж, як було і до набдрання чинності "закону Савченко", - сказав він.

За словами Чернишова, така ситуація склалася, зокрема, і через те, що в деяких випадках адвокати працюють на те, щоб затягувати перебування підслідних в слідчих ізоляторах.

Закон «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання», серед авторів якого колишня незаконно ув'язнена в Росії Надія Савченко, підлягає застосуванню до усіх осіб, відносно яких на момент набуття цим законом чинності набрав чинності обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю.

Згідно з законом, зменшено термін утримання в СІЗО громадян, які перебувають під слідством і судом.

Кількість в'язнів в Україні за рік зменшилася із 100 до 60 тисяч осіб

Наразі у виправних закладах України відбувають покарання близько 60 тис. осіб. 

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі директор департаменту ресурсного забезпечення Державної кримінально-виконавчої служба Олег Гуназа. 

"За минулий рік зі 100 тисяч контингенту, який утримувався у наших установах, на кінець року їх залишилося близько 60 тисяч", - сказав Гуназа.

Він вказав на те, що з об'єктивних причин "частина площі простоює" і тому існує потреба у скороченні колоній. 

У Мін'юсті ще не визначилися з кількістю колоній, які мають бути закриті

У Міністерстві юстиції України поки немає списку установ пенітенціарної системи, які мають бути закриті в рамках оптимізації.

Про це заявив директор департаменту ресурсного забезпечення Державної кримінальної виконавчої служби (ДКВС) Олег Гуназа під час онлайн-конференції в Укрінформі.

"На сьогоднішній день такого списку ще не існує. Ми розглядаємо близько 20 установ. Як варіанти, можливо чи перепрофілювання, чи консервація, чи передача місцевим громадам, але рішення буде прийнято десь в березні, думаю, не раніше", - сказав він.

Гуназа розповів, що, зокрема, з об'єктивних причин частина площ простоює. Крім того, можливий варіант об'єднання тих установ, які частково заповнені, і обслуговування яких через застаріле комунальне обладнання є надто дорогим.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 22 вересня 2016 р. № 697-р "Питання Міністерства юстиції" Державна пенітенціарна служба України як центральний орган виконавчої влади з 30 вересня 2016 року припиняє виконання покладених на неї функцій і повноважень з передачею їх до Міністерства юстиції України (постанова Кабінету міністрів України від 18 травня 2016 р. № 343 "Деякі питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції").

У Мін'юсті сподіваються на чергове підняття зарплат працівникам тюрем та колоній

У 2017 році грошове забезпечення працівників виправно-трудових установ України може бути знову збільшено, після подвійного підняття у минулому році.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі заступник міністра юстиції України Денис Чернишов. 

"Оновлення пенітенціарної системи можливо лише при піднятті матеріальних стандартів забезпечення. Перший крок зроблено у минулому році - підняття окладів у два рази. Думаю, що уряд і в цьому році підтримає нашу ініціативу щодо підвищення окладів", - сказав Чернишов.

За його словами, резерви для цього існують. 

Начальник управління планово-фінансової діяльності та соціально-трудових відносин кримінально-виконавчої служби та апробації департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Олександр Коцупал повідомив, що виплата грошового забезпечення працівникам виправно-трудових установ та його розмір "напряму залежить від фінансування, виділеного з держбюджету". За його словами, обсяг цього фінансування у порівнянні з минулим роком збільшено на 25%.

Він також повідомив, що на 2017 рік середній розмір грошового забезпечення для старшого та середнього начальницького складу становить майже 6,4 тис грн., для рядового і молодшого складу  - 4,350 грн, для працівників, які не мають спеціальних звань - 5,5 тис. грн.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-