Комікси, супергерої, охоронці країни: про народне мистецтво в умовах війни

Комікси, супергерої, охоронці країни: про народне мистецтво в умовах війни

Укрінформ
24 січня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: “Презентація коміксів про сучасних українських супергероїв “Охоронці країни”. (Зала 2)

Організатори: Міністерство інформаційної політики України та аналітичний центр “Фабрика думки “Донбас”.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Леонід Краснопольський - волонтер, дизайнер, ідеолог та продюсер коміксів “Охоронці країни”; Дмитро Ткаченко - радник Міністра інформаційної політики України з питань інформаційної реінтеграції Донбасу та керівник аналітичного центру “Фабрика думки “Донбас”. 

Довідково. “Фабрика думки Донбас” є незалежним аналітичним центром, який займається розробкою та проведенням аналітичних досліджень, а також реалізацією проектів із сприяння інформаційній деокупації, реінтеграції та розвитку Донбасу у сферах комунікації, миротворення, демократії, культури та урбаністики. 

Проект зі створення графічної новели “Охоронці країни” був розроблений ініціативною групою волонтерів Леоніда Краснопольського та Ігоря Рогового. Художник та сценарій – Asta “Ateralba” Legios. У розробці образів героїв активну участь беруть користувачі Facebook і Twitter.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували комікси про сучасних українських супергероїв «Охоронці країни»

В Укрінформі презентували комікси про сучасних українських супергероїв «Охоронці країни», які створювалися, в тому числі, за активної участі користувачів Facebook та Tvitter.

Про це розповів під час презентації продюсер проекту, волонтер, дизайнер Леонід Краснопольський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як народилася ідея такої новели? - Коли почалася війна з Росією, і ми всі стали хто учасниками, хто свідками цього, то ми зіштовхнулися з тим, що зовсім немає жодних героїв, саме українських. Так, є герої Марвела, є радянські ще герої - казаки - але сучасного нічого немає. І ми вирішили створити саме для дітей, яким наразі 10 - 12 років таку історію про звичайних людей, які під впливом обставин, під вливом війни взяли в руки зброю і почали захищати свою країну від північної країни, яка напала на цю країну», - розповів він.

За словами Краснопольського, спочатку за прототипа взяли його друга, який воював на Донбасі, був командиром однієї з батарей 25-ї бригади. Але наразі всі образи збірні, оскільки «дуже багато надходило заявок від людей». 

Продюсер також повідомив, що вже створено перший сезон, є 10 випусків, в яких чотири герої. Всього планується 10 героїв, вони з'являться в наступних сезонах.

Комікси вже продаються, поки що - через інтернет-магазин. Ціна одного випуску - 99 грн. Частина коштів від продажу йде на допомогу української армії на Донбасі.

Як повідомив у ході презентації заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, 

питання розвитку масової культури і коміксів як елементів цієї культури, є одним з пріоритетних.

«В Україні сьогодні явно зароджується початок, прообраз професійної масової культури. Мабуть, комікси як найпростіше, найбільш візуальне, найбільш доступне саме молоді, вони будуть на початку. Але, я впевнений, це за собою потягне і кіно розважальне,...потягне і анімацію», - зауважив він.

У свою чергу, радник міністра інформаційної політики України з питань інформаційної реінтеграції Донбасу та керівник аналітичного центру «Фабрика думки «Донбас» Дмитро Ткаченко повідомив, що наразі ініціатори проекту шукають механізми розповсюдження коміксів на Донбас, зокрема, на звільнені території Донецької та Луганської областей.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-