На Одещині пташиний грип убив майже 1100 курей і гусей

На Одещині пташиний грип убив майже 1100 курей і гусей

Укрінформ
Внаслідок захворювання на пташиний грип у сільському виробничому кооперативі "Дружба" Кілійського району Одеської області упродовж останніх днів січня загинули понад тисячу голів курей і гусей.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

"У селі Мирне Кілійського району зареєстровано загибель від пташиного грипу 1099 голів птиці (кури та гуси) із 10 251 голів, які досі утримувалися в цьому господарстві. При дослідженні відібраних проб патологічного біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 5 січня встановлено діагноз - "грип птиці", - зазначили в Держпродспоживслужбі.

З метою вжиття заходів для локалізації та ліквідації захворювання на п'ятницю, 6 січня, заплановане засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кілійській райдержадміністрації, що має визначити межі епізоотичного осередку, зону захисту й нагляду, а також план з локалізації та ліквідації грипу птиці.

Координуватимуть дії місцевої влади, в тому числі районної зооветслужби та правоохоронців, спеціалісти Держпродспоживслужби, Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та Державного центру ветеринарної медицини птахівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-