АТО: бойовики обстріляли з мінометів Авдіївку й Павлопіль

АТО: бойовики обстріляли з мінометів Авдіївку й Павлопіль

Карта
Укрінформ
В зоні АТО зменшилася кількість ворожих обстрілів, але бойовики продовжують застосовувати міномети.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Вчора було відносно спокійно. За добу противник жодного разу не відкривав вогонь з важкого озброєння. Після опівночі бойовики відкрили гранатометний вогонь по Новозванівці. Після заходу сонця ворог тричі обстріляв Станицю Луганську та її околиці поблизу російського кордону з гранатометів та стрілецької зброї", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами Мотузяника, всього за минулу добу тут відбулося 4 ворожих обстріли.

Речник МОУ констатував, що на Донецькому напрямку ворог також значно знизив свою вогневу активність.

"Єдиним винятком стала Авдіївка – тут бойовики близько 2 годин обстрілювали наші позиції з мінометів. Вогонь при цьому вівся одразу з двох різних напрямків.  При цьому було випущено 37 мін. Також кілька ворожих обстрілів вчора відбулося на Світлодарській дузі, в Зайцевому та Опитному. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 6 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння", - зазначив він.

Як поінформував Мотузяник, на Маріупольському напрямку, як і раніше, бойові дії вчора велися у Мар’їнському районі та на приморських рубежах.

"Ворог продовжує стріляти як вдень, так і вночі, щоправда майже не застосовує важке озброєння. Лише у Павлополі по наших позиціях було випущено кілька мін. Свою основну активність вчора противник зосередив на Павлополі, Гнутовому та Широкиному – саме на ці пункти припадає 80% всіх ворожих обстрілів на Маріупольському напрямку. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 31 ворожий обстріл", - уточнив речник Міноборони з питань АТО.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-