Слободян запевняє, що будівництво

Слободян запевняє, що будівництво "Стіни" на Харківщині не заморожували

Укрінформ
Інформація про те, що на Харківщині призупинено будівництво "Стіни" на кордоні з Росією через відсутність фінансування, не відповідає дійсності.

Так прокоментував кореспондентові Укрінформу заяву голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Це не відповідає дійсності. Фінансування на 2017 рік передбачено в обсязі 200 млн грн. В межах цього фінансування і будуть продовжуватися роботи", - сказав він.

Як повідомлялося, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична на прес-конференції повідомила: "Немає фінансування цього проекту, тому, на скільки мені відомо, він на території Харківської області не продовжується”. Вона додала, що на сьогодні в межах Харківської області проводяться роботи з підтримки технічного стану вже зведених в рамках проекту “Стіна” споруд на кордоні з Росією. Обсяг робіт, який був проведений, на сьогодні перебуває в належному стані. Але що стосується подальшої роботи цього проекту, то, за словами Світличної, то в неї є інформація, що цей проект поки продовжуватися не буде.

Проект «Європейський вал» планується завершити до кінця 2018 року. Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію проекту - 4 млрд грн. Роботи з реалізації проекту "Стіна" на кордоні з Росією в Харківській області вже виконані більш ніж на 50%.

Водночас, голова Держприкордонної служби Віктор Назаренко нещодавно розповів, що на проект "Стіна" на кордоні з Росією протягом двох років виділялося значно менше коштів, ніж було заплановано. Цього року при проекті у 1,200 млрд грн виділено лише 200 мільйонів, на сьогодні профінансовано 175 млн, зазначив він.

Загалом на українсько-російському кордоні вже облаштовано 264,6 км протитанкових ровів, 111,8 км рокадних доріг, 40,6 км контрольно-слідової смуги, 75,7 км загороджувального паркана. Прикордонники придбали й використовують чотири бойові модулі, обладнано комплексну систему захисту і контролю державного кордону у більшій частині Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-