СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу рф на півдні та сході

СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу рф на півдні та сході

Укрінформ
Служба безпеки України продовжує викривати зрадників, коригувальників вогню та знищувати розгалужені агентурні мережі окупантів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема, у Херсонській області на державній зраді викрили депутата однієї з місцевих рад. Він був завербований представниками федеральної служби безпеки рф для розвідувально-підривної діяльності.

"Після початку повномасштабної агресії рф проти України колаборант допомагав "розквартировувати" російських військових у тимчасово окупованому Херсоні. Також надавав орієнтири місцевості для патрулювання території міста", - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час його поїздки до Одеси, звідки той планував виїхати за кордон, використовуючи іноземний паспорт.

У Харківській області контррозвідники СБУ викрили поплічницю росіян, яка коригувала ворожі ракетні обстріли шкіл, лікарень і житлових кварталів. Вона також передавала загарбникам координати розташування об’єктів критичної інфраструктури та дислокації українських військових. Під час обшуків у затриманої виявлено засоби зв’язку з куратором спецслужб рф та велику суму російських рублів.

Читайте також: Меру Балаклії оголосили про підозру у держзраді та колабораціонізмі

У Луганській області ліквідували групу ворожих інформаторів, до складу якої входили троє жителів Сєвєродонецька. Вони збирали розвіддані про переміщення техніки ЗСУ, фотографували її та передавали загарбникам фото з прив’язкою до місцевості.

"Також російські агенти коригували ворожі артилерійські обстріли міської інфраструктури та житлових будинків. За "роботу" інформаторам обіцяли винагороду у вигляді автомобіля, який окупанти намародерили у місцевих жителів. Співробітники СБУ затримали агентів на спробі фотофіксації позицій українських військ", - зазначили в СБУ.

Ще одну поплічницю загарбників викрили поблизу Попасної. Вона передавала інформацію про розташування українських вогневих позицій. Зв’язок з ворогом підтримувала через свою доньку, яка, перебуваючи у москві, була завербована фсб.

На Донеччині СБУ затримала коригувальницю ворожого бомбардування одного із заводів Краматорська. Саме за її координатами агресори здійснювали авіаудари по промисловому об’єкту.

"До цього зловмисниця збирала розвіддані щодо позицій та кількості українських військових на території міста. Отриману інформацію передавала до так званого "мгб днр" через відпрацьовані канали зв’язку", - повідомили в СБУ.

Читайте також: росія почала активніше закидати в Україну диверсантів - МВС

В Одесі затримали інтернет-агента російських спецслужб, якого ворог "розконсервував" на початку повномасштабної агресії рф для проведення інформаційних диверсій. Зловмисник поширював через соцмережі дезінформацію про ситуацію на фронті та закликав підтримати ворога. Для цього він спеціально створив та адміністрував більше десяти пропагандистських інтернет-платформ.

Крім того, СБУ заблокувала діяльність групи енергетичних компаній, якими керували з російської федерації.

Серед компаній – п’ять комерційних структур, що займались постачанням газу та електроенергії. "Ці компанії могли використовувати частину прибутків на підтримку загарбницьких дій кремля проти України. Завдяки оперативному реагуванню СБУ своєчасно викрила і заблокувала відповідні активи. На кінцевих споживачів енергокомпаній це блокування не вплине", - підкреслили в СБУ.

За матеріалами СБУ Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, анулювала ліцензії на господарську діяльність цих структур.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс генерального прокурора та СБУ оголосили підозру російському пілоту СУ-34 Олександру Красноярцеву, якого затримали в Чернігові після збиття його літака 5 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-