Нарколабораторію з виробництва амфетаміну викрили на Вінниччині

Нарколабораторію з виробництва амфетаміну викрили на Вінниччині

Фото, відео
Укрінформ
У Вінницькій області поліцейські припинили діяльність нарколабораторії зі щомісячним прибутком понад 300 тис. гривень.

Про це повідомляє Поліція Вінницької області, передає Укрінформ.

«На Вінниччині поліцейські припинили діяльність нарколабораторії, щомісячний прибуток якої перевищував 300 тис. гривень. Налагодили виробництво та збут амфетаміну двоє жителів Вінниччини. Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисників готову продукцію, канабіс, обладнання, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, мобільні телефони, банківські картки, зброю, набої та інші докази злочинної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, незаконний бізнес налагодили 35-річний мешканець Гайсинського району та його 27-річний спільник з Тульчинського району, які виготовляли та «заробляли» на збуті наркотиків, правоохоронці викрили 5 серпня. Під час проведення оперативних заходів поліцейські задокументували факт продажу амфетаміну та провели за місцем проживання зловмисників обшуки.

Під час обшуку помешкання жителя Гайсинщини поліцейські вилучили понад 5 кг канабісу, насіння конопель різних сортів, гранату РГД-5, холодну зброю, пістолет та набої різного калібру.

За місцем проживання другого фігуранта вилучено амфетамін, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, канабіс, а також електронні ваги та ємкості з нашаруванням речовин.

Вилучені речові докази направлено на експертизи, за результатами яких діям правопорушників буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Одному з фігурантів вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Читайте також: Наркоділка з партією кокаїну майже на ₴3,5 мільйона затримали у Києві

Слідством вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні злочину другому фігуранту.

Як повідомляв Укрінформ, оперативники Нацполіції у Києві затримали мешканку Запоріжжя, в якої вилучили кокаїну на суму понад 700 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-