Масові отруєння у Львові: лікарі підтвердили сальмонельоз

Масові отруєння у Львові: лікарі підтвердили сальмонельоз

Укрінформ
У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 23 пацієнти внаслідок харчового отруєння у різних закладах харчування. В обох випадках спалаху інфікування бактеріологи знайшли сальмонелу.

Про це в коментакрі кореспондентові Укрінформу повідомила директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

«Дійсно, в інфекційній лікарні зараз 23 пацієнти із гострим отруєнням після харчування у громадських закладах Львова. Це два різні спалахи. У першому випадку, є семеро людей, з них одна дитина, які госпіталізовані впродовж суботи-неділі, і з тих пір кількість хворих не збільшується. У трьох хворих бактеріологи підтвердили сальмонелу. У другому випадку госпіталізовано 16 осіб, з них двоє дітей. Там лише в однієї пацієнтки було підтверджено сальмонелу», - зазначила Тімко-Іванченко.

Читайте також: В Україні не зафіксовані випадки холери - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, у Львові зафіксували два випадки масових отруєнь. 12 червня в поліцію надійшло повідомлення про те, що в одну з лікарень Львова з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» доставлено п’ятьох львів’ян - чотирьох дорослих та одну дитину. Того самого дня надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію діагнозом «бактеріальна кишкова інфекція» шістьох жителів міста – п’ятьох дорослих та одну дитину. За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-