У Полтаві немає гарячої води через газові борги

У Полтаві немає гарячої води через газові борги

Укрінформ
Комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго" не може надавати споживачам послугу гарячого водопостачання, оскільки не отримує газу через старі борги.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, передає Укрінформ.

"Полтаватеплоенерго" перестало надавати гарячу воду для своїх абонентів. А це сотні тисяч жителів Полтави та області. Чому так сталося? ГК "Нафтогаз Трейдинг", який є дочірньою компанією "Нафтогазу", не підписує договір на постачання природного газу для "Полтаватеплоенерго". Причина – борги”, - поінформував Біленький.

За його даними, заборгованість у понад ₴1,3 мільярда належить Кременчуцькій ТЕЦ. і виникла до моменту прийняття підприємства у власність "Полтаватеплоенерго".

“Раніше ця заборгованість була проблемою суто Кременчуцької ТЕЦ і місцевої влади Кременчука. У 2022 році місто, його лівий берег і десятки тисяч жителів, опинилися на межі опалювального колапсу. Люди могли банально замерзнути взимку. Уряд і Полтавська обласна рада відгукнулися на пропозицію взяти потужності Кременчуцької ТЕЦ на баланс області, а саме – "Полтаватеплоенерго". Ми втрутилися та спільно розвʼязали проблему державного рівня”, - наголосив голова облради.

Наразі ж жителі Полтави, які не мають жодного стосунку до боргів Кременчуцької ТЕЦ, залишилися без гарячої води.

Читайте також: На Київщині через атаку дронів 200 споживачів - без газу

“На рівні керівництва обласної ради, ОВА, "Полтаватеплоенерго" подали запит на зустріч 12 вересня із представниками "Нафтогазу" та "Нафтогаз Трейдингу". Просимо голову правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова втрутитися у ситуацію”, - написав Біленький.

Він додав, що якщо ситуація не вирішиться з “Нафтогазом”, депутати зберуться на сесію Полтавської облради, щоб прийняти звернення до уряду та Президента України.

Як повідомлялося, з 9 вересня в Полтаві припинено гаряче водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-