Одеський інженер розробив бюджетні аналоги антидронової зброї

Одеський інженер розробив бюджетні аналоги антидронової зброї

Укрінформ
В Одесі інженер Альберт Вірнін спроєктував антидронові рушниці та окопні РЕБи. Пристрої винахідник виготовляє разом зі своєю сім'єю та готову зброю передає українським захисникам через волонтерів.

Про це інженер-конструктор Альберт Вірнін розповів під час брифінгу в Media Center Odesa, передає Укрінформ.

Конструктор спроєктував та робить антидронові рушниці та пристрої купольного типу, по-іншому - окопники чи окопні РЕБи – вони створюють навколо себе купол, який припиняє роботу ворожого дрону.

"Керовані дрони можна назвати “розумними”: про них можна сказати, що це маленький комп'ютер, який зараз скине на вашу голову гранату чи іншу вибухівку. Вони підступні, їх можна помітити тільки коли вони близько - за 250-300 метрів, тому саме вони дуже небезпечні. Тому завдання сучасних антидронових технологій – це можливість зупинити і знищити якраз такі керовані БПЛА”, – зазначив інженер.

Читайте також: На Харківщині прикордонники збили ворожий розвідувальний дрон

Вірнін зазначив, що на сьогодні в українському війську працюють антидронові розрахунки: один боєць аналізує інформацію і вираховує ворожий дрон, а інший потім його збиває. Інженер вважає, що коли є третій боєць зі ще однією антидроновою рушницею, тоді результати набагато кращі.

Винахідник виготовив уже декілька одиниць антидронової зброї і пристроїв купольного типу. Все це він робить в Одесі разом зі своєю сім'єю, коли українські захисники просять подібні пристрої через волонтерів. Собівартість однієї переносної антидронової рушниці - до 2 тисяч доларів.

До речі, ціни на антидронові рушниці від офіційних виробників перевищують 10 тисяч доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, парафіянка ПЦУ, яка проживає у штаті Нью-Джерсі, передала для придбання антидронової рушниці для ЗСУ майже 500 тис. грн.

Фото: odessa-life.od.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-