Біля Одеського художнього музею висадили дерева в пам’ять про загиблого на війні Бориса Айзенберга

Біля Одеського художнього музею висадили дерева в пам’ять про загиблого на війні Бориса Айзенберга

Укрінформ
В Одесі біля входу в художній музей висадили ліванські кедри з розплідника загиблого на війні ландшафтного архітектора та художника Бориса Айзенберга.

Про це у Фейсбуці повідомили в Одеському художньому музеї, передає Укрінформ.

«До холодного подвір’я музею все більше повертається життя — сім’я художника Бориса Айзенберга допомогла із цим. Сьогодні вони привезли і висадили у дворі дерева з розплідника Бориса», - йдеться в повідомленні.

Саджанці ліванського кедру до музею привіз батько загиблого героя.

В музеї зазначили, що це не перші рослини Бориса, які прикрашають територію ОХМ.

Друг Бориса Айзенберга, еколог Владислав Балінський у Фейсбуці розповів, що висадка кедрів у дворі музею – була давньою задумкою загиблого художника.

«Тоді Борис просто змусив мене намалювати в уяві ось цю картинку - високі колони художнього музею і з боків два красені-велетні струнких ліванських кедрів», - пише Балінський.

Борис Айзенберг пішов добровольцем на фронт. Художник воював у складі четвертого стрілецького батальйону 28-ї окремої мехбригади імені лицарів Зимового походу. Його життя трагічно обірвалося на Донеччині 13 липня 2023 року. У мирному житті Борис саджав дерева, займався будівництвом і навіть на фронті збирав гербарій та малював аквареллю.

Читайте також: На Житомирщині висадили Алею памяті нескорених міст

Квіти, побачені у бахмутському степу, Борис Айзенберг малював на кришках боєкомплектів. Він загинув, рятуючи підлеглого солдата, але пам’ять про нього живе в його роботах, що були представлені на виставці в ОХМ з циклу «Мови війни» «Квіти за відвалами».

Петиція про присвоєння найвищої державної нагороди «Герой України» (посмертно) капітану Збройних Сил України Айзенбергу Борису Борисовичу вже набрала необхідну кількість голосів і перебуває на розгляді Президента.

Як повідомлялося, на Прикарпатті висадили 3600 дерев у пам’ять про загиблих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-