Головну ялинку Львова знову прикрасять протитанковим їжаком

Головну ялинку Львова знову прикрасять протитанковим їжаком

Укрінформ
У центрі Львова засвітять головну ялинку міста, її подарував місту благодійник із Білогорщі. 14-метрове новорічне дерево знову прикрасять протитанковим їжаком, який виготовили минулого року, а також використають уже наявну ілюмінацію та прикраси.

Про це під час прессбрифінгу сказала керівниця управління культури Львова Софія Ліщинська, повідомляє Укрінформ.

«Після довгих обговорень і роздумів ми вирішили, що у Львові головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока (14 метрів) та скромна, але дуже красива. Її нам подарував Йосип Панас із Білогорщі. Для оздоблення ми не використовуємо нічого нового, лише те, що було закуплене ще у 2018 році. А на верхівці буде знову встановлено протитанковий їжак, який минулого року сподобався львів’янам та гостям міста», – розповіла Ліщинська.

Зі слів чиновниці, головне новорічне дерево встановлять, як зазвичай, на площі перед Львівською оперою та урочисто відкриють 5 грудня, у переддень свята Миколая.

Щодо різдвяних свят у Львові, то, як повідомила керівниця управління туризму Львова Христини Лебедь, вони розпочнуться 22 грудня на площі Ринок: перед міською радою відкриють шопку, яка є незмінною для міста вже дев’ять років. А у переддень Різдва, 24 грудня, на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

Читайте також: У Києві ялинку встановлять на Софійській площі за рахунок меценатів - Кличко

«Ми напрацювали чіткі критерії, яких варто дотримуватись під час святкування Різдва у Львові. Мова про безпеку та повагу до людей, яким не до святкувань: ми просимо всіх пам’ятати про почуття тих, хто в скорботі, тому усі дійства будуть спокійними та світлими. Адже основні елементи цьогорічного Різдва у Львові – це світло та традиції. Свічки, ліхтарики, вогонь, які символізують тепло, надію, незламність і пам'ять про загиблих. А також ми будемо плекати традиції через коляду. Зараз фахівці управління туризму та працівники Шевченківського гаю формують колядник із 11 колядок з різних регіонів України», – розповіла Лебедь.

В період різдвяних свят по Львову будуть розставлені імпровізовані бочки із ватрою. Буде перелік локацій і розклад, щоб львів’яни приходили та об’єднувались довкола коляди.

Читайте також: Головну ялинку Харкова і цьогоріч встановлять у метро

Загалом міська рада разом з бізнесом Львова підготувала понад 100 різноманітних подій для новорічно-різдвяних святкувань, інформація про них з’являтиметься на сайті міської ради. Проте традиційного масштабного ярмарку на проспекті Свободи не буде. 

Як повідомлялося, у Львові цього року не встановлюватимуть традиційну ковзанку біля Ратуші на площі Ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-