СБУ затримала депутата міськради, який з бандою рекетирів «кошмарив» Коростишів

СБУ затримала депутата міськради, який з бандою рекетирів «кошмарив» Коростишів

Фото
Укрінформ
У Житомирській області викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат міської ради Користишева.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, який входив до складу потужної злочинної організації в регіоні. Зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити - викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень», - ідеться в повідомленні.

СБУ затримала депутата-рекетира на Житомирщині / Фото: СБУ, Житомирська облпрокуратура

Правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів.

Серед потерпілих був військовослужбовець Збройних сил України. Його вагітну дружину зловмисники погрожували покалічити, а потім вбити, якщо він не передасть їм 190 тис. грн.

У ході оперативних дій у серпні та вересні цього року правоохоронці затримали 10 учасників злочинної організації, у тому числі її ватажка, так званого «смотрящого» за Коростишевом.

Затримання банди рекетирів на Житомирщині у серпні та вересні 2023 року / Фото: Житомирська облпрокуратура

Встановлена причетність до діяльності кримінального угруповання діючого депутата міської ради, який раніше обіймав посаду віцемера міста.

За даними слідства, він разом з іншими учасниками банди викрадав місцевих жителів та «вибивав» з них гроші.

Читайте також: В Одесі затримали банду паліїв на чолі з «Путіним»

Як повідомили в Офісі генпрокурора, «протиправні дії депутат вчинив у 2018 році разом з учасником злочинної організації».

«Вони безпідставно звинуватили двох місцевих жителів у злочині. Вивезли їх у багажнику автомобіля до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину», - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що після численних тортур над своїми жертвами зловмисник змушував їх приносити «відкупні» до приміщення міськради.

Крім того, посилаючись на власні зв’язки у різних держустановах, він застерігав потерпілих від звернень до правоохоронних органів.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність депутата і затримали його.

Читайте також: Поліція знешкодила банду, яка промишляла розбоями в різних регіонах

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням їм фізичних страждань); ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства над близькими родичами потерпілого, обмеження їх прав і свобод).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

За даними джерел Укрінформу у правоохоронних органах, а також ЗМІ, йдеться про депутата Коростишівської міської ради Михайла Лукомського.

Лукомський був обраний від Радикальної партії Олега Ляшка. Він входить до складу постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури та екології. Раніше був заступником міського голови Коростишева з питань діяльності виконавчих органів ради.

Читайте також: У Києві викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес

Він також є власником приватного підприємства «Лукомський», що спеціалізується на виробах із граніту. Фірма зареєстрована у Коростишеві.

Укрінформ звернувся по коментар до Коростишівській міської ради, але відповіді отримати поки що не вдалося.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді СБУ викрила у Вінниці діяльність кримінального угруповання, яке займалося рекетом серед підприємців. До складу банди входив депутат Вінницької районної ради з забороненої партії ОПЗЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-