На Львівщині відкрили перший маршрут зі скандинавської ходьби

На Львівщині відкрили перший маршрут зі скандинавської ходьби

Укрінформ
На території Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», що на Дрогобиччині, відкрили перший маршрут здоровʼя «2900 кроків» зі скандинавської ходьби.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«На Дрогобиччині відкрили перший маршрут здоровʼя «2900 кроків» зі скандинавської ходьби. Так організатори поєднали промоцію здорового способу життя та історію діяльності Івана Франка. Адже, як відомо, Іван Франко та його нащадки значну увагу приділяли тіловихованню та спорту і навіть залишили багату наукову спадщину з цієї проблематики», - йдеться у повідомленні.

Мета проєкту – активізувати мешканців Дрогобиччини до впровадження інструментів попередження поведінкових факторів ризику неінфекційних захворювань, зокрема, серцево-судинних захворювань, як ключового тягаря передчасної смертності працездатного населення в Україні. Маршрут організовано з ініціативи Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: У Києві презентували документальний фільм про Підгорецький замок

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році на Черкащині під час спортивного фестивалю MHP-Sport-Fest встановили національний рекорд - одночасне проходження скандинавською ходьбою 212 учасників. Загалом близько 2000 людей із палицями вийшли одночасно на маршрути щоби підтримати встановлення цього масового спортивного рекорду. До заходу долучились учасники з різних населених пунктів України та чотирьох країн світу: Грузії, Польщі, Білорусі та Казахстану.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-