У ЦНАПі на Тернопільщині встановили обладнання для обслуговування людей з інвалідністю

У ЦНАПі на Тернопільщині встановили обладнання для обслуговування людей з інвалідністю

Фото
Укрінформ
У Центрі надання адміністративних послуг в місті Чортків облаштували сенсорний стіл, термінал електронної черги та систему персонального підсилювача для людей з порушеннями слуху.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Технічне обладнання для забезпечення доступного та комфортного обслуговування жителів громади передали в рамках проєкту ПРООН /SIDA "Посилене партнерство для сталого відновлення", - повідомила директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОВА Галина Воляник.

У ЦНАПі на Тернопільщині встановили обладнання для обслуговування людей з інвалідністю / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Також у ЦНАПі працюватиме перекладач жестової мови. Для цього підписали угоду між Чортківською міською радою та Всеукраїнською організацією осіб з інвалідністю зі слуху "Українське товариство глухих”. Одною з перших скористалася новим обладнанням 36-річна Валентина Костюк, яка має порушення слуху. Вона переїхала на Тернопільщину з Бахмута 2 роки тому.

За інформацією голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Українське товариство глухих" Надії Коцовської, у Тернопільській області 913 людей в їхній організації користуються жестовою мовою.

Як зазначається, на Тернопільщині планують запровадити подібні послуги й в інших ЦНАПах. Крім того, проводяться заходи для запровадженням супроводу жестовою мовою роботи рекрутерів в обласному Центрі зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-