Мін'юст подав позов про санкції проти жительки Луганська за поширення пропаганди Кремля

Мін'юст подав позов про санкції проти жительки Луганська за поширення пропаганди Кремля

Укрінформ
Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до громадянки Світлани Гізай, яка проживає в тимчасово окупованому Луганську, є «депутаткою» народної ради «ЛНР» та поширює пропаганду Кремля.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«1 березня 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Гізай Світлани Федорівни санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві уточнюють, що Гізай - уродженка Харківської області, яка проживає в тимчасово окупованому Луганську. Від початку окупації Луганської області вона та члени її родини активно підтримували незаконні збройні формування та входили до керівних органів «ЛНР».

Читайте також: Судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

За інформацією Мін’юсту, у подальшому Гізай продовжила свою «політичну» діяльність та активно поширювала пропаганду Кремля щодо обстрілів мирного населення з боку ЗСУ.

Зазначається, що зараз Гізай є «депутаткою» народної ради «ЛНР» та членом політичної партії «Єдина Росія». Крім того, Гізай брала участь в організації та агітаційній діяльності з метою проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Як повідомляв Укрінформ, раніше начальницю «митного посту» «ЛНР» заочно засудили до 14 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-