До суду направлена справа Майдану щодо ексначальника міліції Черкас

До суду направлена справа Майдану щодо ексначальника міліції Черкас

Укрінформ
Правоохоронці направили до суду справу Майдану щодо колишнього начальника міліції Черкас.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Держбюро розслідувань, передає Укрінформ.

"Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника УМВС України в Черкаській області, який причетний до розгону протестувальників під час Революції Гідності. Провадження щодо ексначальника міліції Черкас передано до суду", - зазначили у ДБР.

За інформацією бюро, 20 лютого 2014 року він наказав силою розігнати протестувальників, які перебували біля пам'ятного знаку "Черкаси", що стоїть перед в’їздом на дамбу в облцентрі. Тоді 10 особам було заподіяно тілесні ушкодження та пошкоджено 5 транспортних засобів.

"За цим епізодом колишній очільник міліції обвинувачується у незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу", - зазначили в ДБР.

Наразі експравоохоронець перебуває на тимчасово окупованій території Херсонщини, де обіймає пост у незаконному правоохоронному органі ворога.

Читайте також: Справи Майдану: вбивства Нігояна, Жизневського й Сеника досі не розкриті

"Провадження щодо держзради ексміліціонера розслідує інший правоохоронний орган. Також на завершальній стадії перебуває кримінальне провадження щодо чотирьох колишніх керівників силових структурних підрозділів, які виконували злочинний наказ цього начальника", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР оголосило підозри екскомандирам "Беркуту" за намагання знищити докази вбивств учасників Майдану.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-