Удар по селу Гроза: слідчі знайшли двох місцевих жителів, які передали інформацію братам Мамонам

Удар по селу Гроза: слідчі знайшли двох місцевих жителів, які передали інформацію братам Мамонам

Укрінформ
Слідство встановило жителів села Гроза, які передали братам Мамонам інформацію про поминальний обід за військовим, після чого Росія завдала ракетного удару по кафе.

Про це повідомив на пресконференції керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає кореспондент Укрінформу.

“Нами разом зі слідчими Служби безпеки було встановлено двох місцевих жителів, які отримали інформацію про місце та час поминального обіду, після чого цю інформацію та координати передали спецслужбам Російської Федерації, а ті - військам РФ, які й завдали ракетного удару”, - сказав прокурор області.

Читайте також: Мамони з Грози: що односельці розповідають про горе-братів

Він уточнив, що жителі села надали інформацію саме братам Мамонам. Хто саме це був, поки не розголошується, але ці люди нині перебувають в Україні. З’ясовано, що дехто передав Мамонам і дані про наслідки удару. Цих людей не затримували.

“Вони зараз співпрацюють з органами досудового слідства. Надають покази. Поки підстав для затримання та оголошення підозри у прокурорів та СБУ немає”, - зауважив Фільчаков.

Також, за його словами, слідчим відомо, який підрозділ ЗС РФ завдав удару по кафе: “Нам відомо, з якої території була випущена ця ракета “Іскандер-М”, який підрозділ здійснив обстріл, нам відоме місцезнаходження цих військовослужбовців Російської Федерації".

Читайте також: ДБР повідомило ще одну підозру брату Мамону, який навів російську ракету на селище Гроза

Як повідомлялося, 5 жовтня 2023 року російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули 59 людей. За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”.

11 жовтня 2023 року СБУ заявила, що підозрює в наведенні російської ракети 30-річного Володимира Мамона та його 23-річного брата Дмитра, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім утекли до РФ. Місцеві жителі розповіли, що Володимир Мамон здавав окупантам та особисто катував учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-