На Полтавщині звели укриття з порушеннями, а їх підтопило: причетним оголосили підозри

На Полтавщині звели укриття з порушеннями, а їх підтопило: причетним оголосили підозри

Укрінформ
На території Полтавського району через порушення під час проєктування, що підтверджені висновками судових будівельно-технічних експертиз, сталися підтоплення двох укриттів. Двом особам оголошено підозри.

Про це повідомила у Фейсбуці Полтавська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру в порушенні під час проєктування правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримуватись таких правил, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 275 КК України). Експерту одного з товариств – у пособництві вчинення вказаного злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 275 КК України)”, - йдеться в дописі.

За даними слідства, через допущені підозрюваними порушення сталося підтоплення двох споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів), розташованих на території Полтавського району.

Читайте також: Загибель людей біля укриття: справу чотирьох столичних посадовців передали до суду

Ці порушення підтверджені висновками судових будівельно-технічних експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Білогородці Київської області директору товариства, який здійснював технагляд за ремонтом укриття в підвальному приміщенні багатоповерхівки і сприяв розтраті 250 тис. бюджетних коштів, оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-