Збитки у понад ₴2,5 мільйона - на Київщині судитимуть підрядника за неякісний ремонт автодоріг

Збитки у понад ₴2,5 мільйона - на Київщині судитимуть підрядника за неякісний ремонт автодоріг

Укрінформ
Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на виконання умов договору, укладеного з органом місцевого самоврядування, проводило капітальний ремонт дорожніх покриттів у селі Гатне. Зазначається, що підрядник неякісно виконав роботи, оскільки щільність укладеного дорожнього покриття не відповідає державним стандартам.

Також повідомляється, що звітну документацію підрядника з недостовірними даними щодо кількості використаних матеріалів та їх якості погодив інженер технагляду.

Читайте також: На Київщині троє осіб підозрюються у привласненні 1,3 гектара земель поблизу Дніпра

Експерти встановили, що вартість неякісно виконаних ремонтних робіт складає понад 2,5 млн грн. У прокуратурі зауважують, що вказану суму підприємство одержало з бюджету неправомірно.

Раніше до суду скерували обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду, якому інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Як повідомлялося, у лютому поточного року в Київській області оголосили підозру підряднику за фактами розтрати бюджетних коштів на суму 2,5 млн грн.

Фото ілюстративне / Freepik stock images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-