Окупована Каховка вже тиждень без світла й газу, майже немає води та зв'язку - ЗМІ

Окупована Каховка вже тиждень без світла й газу, майже немає води та зв'язку - ЗМІ

Укрінформ
У місті Каховка на тимчасово окупованій території Херсонщини ситуація критична через відсутність світла і газу, люди намагаються кудись виїхати, але не всі мають таку можливість.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«З 21 березня в тимчасово окупованій Каховці повністю відсутня електроенергія, газ і майже відсутній зв’язок. Місцеві пенсіонери намагалися дізнатися, коли все це зможуть відновити, і звернулися до призначеного росіянами голови окупаційної адміністрації міста Павла Філіпчука. Однак він їх слухати не захотів і прогнав, сказавши їм іти на три букви», - йдеться у повідомленні.

У місцевих чатах можна зустріти безліч повідомлень про те, що окупанти роблять усе можливе, аби примусити всіх людей виїхати. Про відновлення пошкоджених трансформаторів і знищеного газорозподільчого пункту поки ж узагалі не йдеться.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини росіяни викрали ще одного цивільного

Як розповіли ЦЖР мешканці окупованого міста, ситуація в місті критична.

«В нашій квартирі зараз температура +5. Світла і газу нема майже тиждень, вода тече малесенькою цівкою. В окупаційних чатах пишуть, що це сталось через обстріли ЗСУ. Але це – брехня. Ми особисто бачили, як російські військові розстрілювали трансформаторні підстанції», - кажуть містяни.

Як розповів ЦЖР начальник Каховської міської військової адміністрації Віталій Немерець, ситуація в місті стала настільки критичною, що люди намагаються кудись виїхати, але не всі мають таку можливість.

«Для чого це роблять окупанти – точно невідомо. Можливо, вони хочуть безперешкодно лазити і грабувати квартири і будинки людей. А можливо, вони хочуть завезти сюди своїх військових. Принаймні, поки загарбники не роблять нічого, щоб відремонтувати пошкоджену інфраструктуру електромереж і газопостачання», – розповів Немерець.

Тим часом Філіпчук примушує мешканців Каховки скинутись на закупівлю систем радіоелектронної боротьби для захисту трансформаторних підстанцій нібито від українських безпілотників.

«Всюди вже ходять представники адміністрації Філіпчука і вимагають здавати гроші», – сказали ЦЖР мешканці міста.

Про ситуацію у місті писав у Телеграмі і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, який, зокрема, зазначив, що у Каховці місцеві «діячі» колаборанти не придумують нічого кращого, як запустити збір на РЕБи, сума збору - 800 000 рублів.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованій Каховці Херсонської області відсутні електроенергія, водопостачання, газ і мобільний зв’язок.

Російські війська здійснили провокацію - обстріляли обʼєкти критичної інфраструктури ТОТ лівобережжя Херсонщини, внаслідок чого жителі Каховки залишилися без світла, води та газу.

Фото: Центр журналістських розслідувань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-