На Херсонщині заочно повідомили про підозру в держзраді депутату з Генічеського району

На Херсонщині заочно повідомили про підозру в держзраді депутату з Генічеського району

Укрінформ
На Херсонщині поліцейські заочно повідомили про підозру в держзраді та пособництві окупантам депутату однієї із селищних рад Генічеського району.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Херсонської області.

«Слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводження працівників управління стратегічних розслідувань та Управління СБУ в Херсонській області викрили 74-річного депутата одної з селищних рад Генічеського району у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України. За свою злочинну діяльність фігурант може отримати довічне ув’язнення»,- йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у період із лютого 2022 по вересень 2023 року фігурант, перебуваючи на посаді керівника агрофірми та бувши депутатом Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонської області від політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», під час зустрічей із населенням закликав до співпраці з країною-агресором представників бізнесу та аграріїв Херсонської області.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, у ході слідства поліцейські також з’ясували, що 74-річний керівник під загрозою звільнення з роботи зобов’язував працівників своєї агрофірми голосувати на незаконному референдумі за приєднання Херсонщини до складу країни-агресора. Також депутат зареєстрував своє підприємство у федеральній податковій службі РФ, тим самим забезпечивши надходження активів у вигляді податків від діяльності до бюджету Росії.

Крім того, поліцейські встановили, що до квітня 2023 року фігурант вивіз через свою агрофірму сільськогосподарську продукцію для її подальшого перевезення до морських портів РФ та тимчасово окупованої території АР Крим. Звідти морськими судами її було направлено до інших країн під виглядом експортної продукції Росії.

Слідчим також стало відомо, що він надавав техніку для будівництва й облаштування фортифікаційних споруд збройних сил РФ та забезпечував представників окупаційних сил житлом, продуктами харчування, продовольчо-побутовими засобами для підтримання їх боєздатності та оборонно-наступальних можливостей.

Читайте також: Ексочільника управління МВС у Керчі заочно засудили до 11 років позбавлення волі

Як зазначається, наразі слідчі обласного главку поліції заочно повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Чоловіку може загрожувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як інформував Центр журналістських розслідувань, очолювана 74-річним бізнесменом-аграрієм, депутатом Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонщини від ОПЗЖ Іваном Доценком агрофірма «Мир» займається вирощуванням зернових, бобових і олійних культур, овочів, розведенням молочної великої рогатої худоби, овець і кіз, свинарством і птахівництвом. Тільки зрошувальних земель у його підприємства нараховується близько 5,5 тис. гектарів.

Як повідомляв Укрінформ, за держзраду на Херсонщині двох депутатів виключили з фракції "Слуга народу", а одного позбавили права участі у засіданнях.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-