Телефонного шахрая, який видурив у пенсіонерки $33 тисячі, позбавили волі на 8 років

Телефонного шахрая, який видурив у пенсіонерки $33 тисячі, позбавили волі на 8 років

Укрінформ
На Вінниччині телефонного шахрая, який видурив у 76-річної пенсіонерки 33 тисячі доларів США, позбавили волі на вісім років.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокурорів Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області засуджено 37-річного жителя смт Піщанки за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України (в редакції від 30.12.2020)).Вироком Шаргородського районного суду Вінницької області йому призначено покарання – 8 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у червні 2022 року раніше судимий чоловік з метою особистого збагачення розробив план заволодіння чужим майном шляхом обману. Зловмисник зателефонував до потерпілої й сказав, що він - її син, вчинив смертельну ДТП. Чоловік попросив пенсіонерку про грошову допомогу, аби уникнути кримінальної відповідальності за злочин.

Читайте також: Шахрая, який виманив у жителів Тернопільщини понад ₴1 мільйон, засудили до 9 років ув’язнення

На виконання такої домовленості 76-річна жінка винесла із власного домоволодіння 33 тис. доларів США та 500 євро. Залишивши їх в обумовленому місці, повернулась додому, зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділенням відділення поліції № 2 Жмеринського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Як повідомлялось, житель Семенівської громади Чернігівської області ошукав на півтора мільйона гривень матір загиблого воїна, йому оголосили підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 3, 4, 5 ст. 190 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-