На Прикарпатті знешкодили наркосиндикат, який щомісяця заробляв понад ₴10 мільйонів

На Прикарпатті знешкодили наркосиндикат, який щомісяця заробляв понад ₴10 мільйонів

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області СБУ у співпраці з Нацполіцією затримала учасників наркоугруповання, яке налагодило масштабне виробництво важких психотропів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

«Зловмисники облаштували на території регіону декілька лабораторій для синтезу особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну. Для охорони периметра підпільних цехів фігуранти запускали квадрокоптери із системою відеоспостереження. Щомісяця фігуранти могли виготовляти до 20 кг товару для його подальшого збуту через розгалужену мережу наркодилерів. Також «під замовлення» учасники угруповання продавали канабіс та наркотичний препарат «Субутекс», - ідеться у повідомленні.

Для пошуку потенційних клієнтів зловмисники використовували зв’язки у кримінальних колах. При цьому вони планували розширювати виробництво та злочинний вплив на заході України.

Зазначається, що підпільний бізнес дозволяв організаторам отримувати щомісяця понад 10 млн грн прибутку. Для відмивання коштів наркоділки купували, зокрема BMW M8, Porsche Boxster та Alfa Romeo загальною вартістю у понад 200 тис. доларів.

Читайте також: На Миколаївщині перекрили міжрегіональний канал торгівлі наркотиками, зброєю та вибухівкою

За даними слідства, лідерами угруповання були двоє рецидивістів, які раніше вже відбували покарання за наркоторгівлю. Потужності для виготовлення амфетаміну вони облаштовували у віддалених безлюдних місцях і домоволодіннях.

Під час 35 обшуків у затриманих виявили 5 кг підготовленого до збуту амфетаміну та канабісу, обладнання для виробництва та фасування наркотиків, комп’ютери та мобільні телефони із доказами злочинних дій, банківські картки, через які здійснювалися розрахунки за товар, готівку у різній валюті на загальну суму 300 тис. грн, п’ять автомобілів.

За матеріалами СБУ затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у складі організованої злочинної групи).

Читайте також: В Україні викрили мережу, що збувала наркотики під виглядом добрива і котячого корму

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, поліція під час масштабної спецоперації з викриття логістичної мережі наркозбувачів провела обшуки у 19 областях і затримала 26 дилерів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-