ОВА закликає мешканців Херсонщини повідомляти про випадки шантажу з боку ФСБ

ОВА закликає мешканців Херсонщини повідомляти про випадки шантажу з боку ФСБ

Укрінформ
Мешканців Херсонщини, яких ФСБ Росії намагається завербувати шляхом шантажу, закликають звертатися до українських правоохоронців.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«На жаль, є випадки на Херсонщині, коли люди співпрацюють з ворогом. У значній кількості випадків насправді це не добровільна співпраця. Це люди, яких шантажує ФСБ», - зазначив Соболевський.

За його словами, спочатку росіяни виходять на контакт і навмисно затягують спілкування. А потім повідомляють людині, що якщо вона не буде надавати відомості військового характеру, то інформація про таке спілкування буде передана до СБУ. Таким чином російські спецслужби залякують і примушують до співпраці.

Читайте також: ФСБ вербує українців у Придністров’ї

Соболевський закликав кожного, хто опинився в такій ситуації: «Краще звернутись до українських правоохоронних органів добровільно і не чекати, коли за вами прийдуть». Він підкреслив, що українські правоохоронні органи працюють дуже ефективно.

«Але поки ваша «співпраця» не принесла значної шкоди, є можливість зменшити напруження для себе. Не допомагайте ворогу знищувати своє місто, свої вулиці та своїх людей», - наголосив перший заступник голови ОВА.

Читайте також: Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який готував ракетні удари по аеродромах Кіровоградщини

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні затримали чотирьох працівників компанії-перевізника, які передавали ворогу інформацію про розташування українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-