Хмельничанці дали 15 років в'язниці за держзраду та підтримку Росії

Хмельничанці дали 15 років в'язниці за держзраду та підтримку Росії

Укрінформ
Законної сили набрав вирок стосовно мешканки Хмельницького, яку засуджено до 15 років позбавлення волі за держзраду та підтримку країни-агресора.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Хмельницькій обласній прокуратурі.

Зазначається, що 48-річну хмельничанку судом визнано винною за чотирма статтями Кримінального кодексу: у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовуванні збройної агресії РФ.

“З початку повномасштабної війни жінка через одну із соціальних мереж налагодила контакт з представником ФСБ РФ та передавала інформацію щодо розташування військових об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, підприємств, які працюють на оборонний комплекс країни, місця розташування аеродромів та залізничних станцій по місту та області. За надання вказаної інформації жінка отримувала кошти”, - йдеться в повідомленні.

За надісланими нею даними у квітні минулого року, як інформують у прокуратурі, окупанти завдали ракетного удару по території Полонської громади на Хмельниччині. У соцмережах вона виправдовувала і вихваляла дії окупантів, закликала підтримувати російську армію та незаконні збройні формування.

Читайте також: На Полтавщині агента розвідки РФ засудили до 15 років тюрми

Суд першої інстанції призначив їй 15 років ув'язнення волі з конфіскацією усього майна. Зрадниця не погодилась із таким покаранням і оскаржила в апеляційній інстанції. Втім апеляційний суд відмовив їй у задоволенні скарги.

Тож вирок набрав законної сили - найближчі півтора десятка років зрадниця проведе за ґратами.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозри трьом зрадникам, які обстрілювали позиції ЗСУ на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-