Вінницькі аграрії завершили сівбу ранніх ярих зернових

Вінницькі аграрії завершили сівбу ранніх ярих зернових

Укрінформ
Вінницькі аграрії станом на 19 квітня завершили посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«Станом на 19 квітня по всіх категоріях господарств області завершено посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, в тому числі ярої пшениці, ярого ячменю, гороху та вівса», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що наразі аграрії області посіяли ярі зернові та зернобобові культури на 116 тис. га, що становить майже 29% прогнозованих площ.

Також в ОВА зазначили, що сільськогосподарські підприємства розпочали сіяти кукурудзу на зерно - качанисту посіяно на 13% прогнозованих площ. Прогнозовані площі під кукурудзою на зерно під урожай поточного року становлять 314 тис. га, що на 29 тис. га менше, ніж у 2023 році.

Майже на половині площ проведено посів соняшнику. Його прогнозується посіяти на 300 тис. га, що на 13 тис. га більше, ніж у 2023 році.

Читайте також: Вінницькі аграрії з початку року отримали344 мільйони кредитів на розвиток

Прогнозується збільшення площ під соєю на 30 тис. га проти минулорічного показника. Посів проведено на 2% прогнозованих площ.

Як повідомлялось, поточного року посів ярих зернових та зернобобових культур на Вінниччині прогнозується на площі 403 тис. га, що на 32 тис. га менше, ніж у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-