До 15 років тюрми засудили зрадника, який шпигував для ФСБ на Миколаївщині

До 15 років тюрми засудили зрадника, який шпигував для ФСБ на Миколаївщині

Укрінформ
До 15 років ув’язнення засудили агента російської ФСБ, який збирав розвідувальні дані про Сили оборони України в Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Зловмисник намагався встановити точні координати базування українських захисників, які обороняють обласний центр. Насамперед його цікавили геолокації укріпрайонів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ. Розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки прицільних повітряних атак на місто із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed», - зазначили в СБУ.

СБУ затримала зловмисника у лютому 2023 року, коли він намагався передати загарбникам розвіддані про дислокацію оборонних об’єктів.

Як встановило слідство, зрадником є житель селища Врадіївка, якого ФСБ завербувала через заборонену соцмережу «Вконтакте».

У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач російських інтернет-ресурсів, де він писав коментарі на підтримку агресивної війни проти України.

Встановлено, що зловмисник комунікував з ФСБ через її зв’язкового з тимчасово окупованої частини території на сході України.

Для виконання ворожих завдань агент власною автівкою об’їжджав місцевість і приховано фіксував об’єкти на камеру телефона.

Під час обшуків у його помешканні вилучили комп’ютерну техніку та телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Читайте також: На Полтавщині агента розвідки РФ засудили до 15 років тюрми

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці знешкодили у Харківській області ворожу агентурну мережу, яка, за інформацією слідства, планувала передати росіянам технологічні розробки у сфері енергетики.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-