Прокуратура перевіряє причетність військових до розстрілу поліцейських у Вінницькій області

Прокуратура перевіряє причетність військових до розстрілу поліцейських у Вінницькій області

Укрінформ
Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність двох військовослужбовців до розстрілу поліцейських у Вінницькій області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 Кримінального кодексу України).

За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.

На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії.

"Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців", - зазначили у прокуратурі.

Як у Фейсбуці повідомила 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу, розповсюджувана у соцмережах інформація про начебто причетність військовослужбовців бригади до розстрілу поліцейських, не відповідає дійсності.

"Дві особи, яких розшукують, не є військовослужбовцями 28 ОМБР. Не поширюйте неправдиву інформацію", - наголосили у бригаді.

Як у Телеграмі уточнили Сили оборони півдня, підозрювані у вчиненні злочину особи, "вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу".

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість", - наголосили у Силах оборони.

Читайте також: Розстріляному невідомими вінницькому поліцейському було 20 років

Як повідомлялося, 20 квітня вночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-