До Харкова доставлять газотурбінні електростанції для скорочення дефіциту електроенергії

До Харкова доставлять газотурбінні електростанції для скорочення дефіциту електроенергії

Укрінформ
До Харкова доставлять газотурбінні електростанції для поліпшення ситуації з дефіцитом електроенергії.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Маємо підтримку й повне розуміння від іноземних партнерів щодо посилення енергетичної безпеки Харкова… Очікуємо, що незабаром до Харкова доставлять придбані газотурбінні електростанції, які допоможуть поліпшити ситуацію з дефіцитом електроенергії», - написав очільник області.

Він зазначив, що спільно з віцепрем'єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, очільницею профільного комітета ВРУ з регіонального розвитку Оленою Шуляк, делегацією послів із Естонії, Данії, Швеції, Франції та представниками ООН оглянули пошкоджену житлову й енергетичну інфраструктуру Харкова та обговорили підготовку до наступної зими та напрацювання на найближчий час.

Читайте також: Харківська область отримала від Київщини вже майже 130 генераторів

Синєгубов подякував делегатам за допомогу в забезпеченні області альтернативними джерелами енергії та анонсовану підтримку у вигляді децентралізованих систем та у відбудові.

«Не менш важливою є чітка позиція європейських країн і надалі підтримувати Україну в боротьбі проти окупантів, а також недопущення жодних «санітарних зон», - підкреслив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що візит у Харків делегації представників Данії, Естонії, Франції, Швеції та високопосадовців ООН має величезне значення для всіх мешканців міста та регіону.

Харків та область перебувають під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-